Hani mülakatlar kaldırılacaktı?

Milli Eğitim Bakanlığımız 20 bin yeni öğretmen atayacağını duyurdu. Eğitim sistemimiz için hayırlısı olsun. Bu arada herkes yeni atamaların gerçekleşmesi için mülakat sonuçlarını bekliyor. 

21 Eylül 2024 07:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Milli Eğitim Bakanlığımız 20 bin yeni öğretmen atayacağını duyurdu. Eğitim sistemimiz için hayırlısı olsun. Bu arada herkes yeni atamaların gerçekleşmesi için mülakat sonuçlarını bekliyor. 
Doğal olarak mülakatlar kamu atamalarına ilişkin soru işaretleri doğuruyor. Çünkü yazılı sınavların belgesi var. Ancak mülakat sözlü olduğu için, kime ne soru sorulduğunu, kimin nasıl cevap verdiğini bilemiyorsunuz. Doğal olarak işin içine AK Parti kanalından gelen torpil söylentileri ekleniyor. Ki bu söylentilerin çoğunun doğru olduğunu da biliyoruz.
Tuhaf bir memlekette yaşıyoruz. Seçimlerden önce AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülakatları kaldıracaklarını bir müjde olarak duyurmuştu.Şimdi buradaki tuhaflık şurada; zaten kamuya personel alımında mülakat uygulaması bizzat AK Parti iktidarı tarafından yapıldı.
İşin daha da tuhaf tarafı, mülakatların kaldırılacağına ilişkin söz verenler sözlerini tutmadılar. Kamuda mülakat kaldırılmadı, kaldırılacak gibi de görülmüyor.

Sıra yargıda 

Asker eğlencesinde havaya ateş edilmesi nedeniyle silaha el koymak isteyen polise karşı koymaya çalışan 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şimdi asker uğurlamak bizim çok güzel bir geleneğimiz. Türk erkekleri davul ve zurnayla askere uğurlanır. Bu eğlencelerde biraz şamata yapılması da doğaldır. Polisimiz de ufak – tefek aşırılıklara ses çıkartmaz.
Ancak havaya ateş açmak göz yumulacak bir şamata değil. O havaya sıktığınız mermiler uzaya çıkmıyor. Yere düşüp insanları öldürüyor.
Üstelik bu örnekte havaya ateş edenler polise mukavemet ederek, silahlarını vermek istememişler. Sorsan “Vatanımıza, devletimize bağlıyız” derler. Ama polise mukavemek etmekten de geri durmuyorlar.
Polis doğru olanı yapmış ve zanlıları adli makamlara teslim etmiş. Şimdi sıra yargıda. Yargının da gereğini yapacağından eminiz.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi