Northwestern Üniversitesi araştırmacıları, beyne manyetik sinyal göndererek yaşlı insanların hafızalarını güçlendirmeyi başardıklarını duyurdu
Northwestern Üniversitesi araştırmacıları, beyne manyetik sinyal göndererek yaşlı insanların hafızalarını güçlendirmeyi başardıklarını duyurdu. Üniversite yaşlı insanların beynine yayılmacı olmayan manyetik beyin sinyali göndererek beş kısa seansın sonunda gençlerin hafızalarına yakın bir gelişme göstermeyi başardılar. Haber göre bilim insanları diğer tekniklere göre kafatasından geçen manyetik beyin sinyal tekniğinin (TMS) beyin hafızasını güçlendirmek için daha etkili olduğunu keşfettiler. Bu teknik sayesinde, manyetik sinyaller sinir hücrelerinin aktivitelerini değiştirebiliyor. Üniversitedeki bilim insanları, yaşlanmayla ilişkili olan hafıza kaybının iyileştirilmesi için araştırmalara odaklandı.
Beynimiz buluta bağlanıyor
Beyne yerleştirilen nano robotlar ile insan düşüncelerine ulaşılabilecek ve bu düşünceler bulut üzerinden paylaşılabilecek. BrainNet ismi verilen sistem ile, beyne yerleştirilen nano robotlar sayesinde insan düşüncelerine ulaşılabilecek. Aynı zamanda ulaşılan bu düşünceler bulut üzerinden paylaşılabilecek. Söz konusu projenin önümüzdeki 20-30 yıl içinde gerçekleşmesi öngörülüyor. Bilim insanları düşüncelerimizi bulut üzerinden gerçek zamanlı olarak birleştirebilmemize sadece 20-30 yıl kaldığını savunuyor. Yeni yapılan bir araştırmada ‘insan beyni/bulut arayüzü’ olarak adlandırılan teknolojinin nasıl işleyebileceği detaylı bir şekilde anlatıldı. Araştırmacılar bu sistemin önündeki engelleri inceleyerek, bu engellerin nasıl aşılabileceğini de ayrıca araştırıyor olduklarını açıkladı.
Bu da oldu!
Mitsubishi Electric, farklı dilleri konuşan kişiler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak amacıyla canlı video kayıtlarında söylenenleri anında üç boyutlu metne dönüştürmek için dünyada ilk kez arttırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinin kullanıldığı SwipeTalkAir kullanıcı arayüzünü geliştirdi. Açıklamaya göre, şirket parmağın tablet ya da telefon ekranındaki hareketlerini izleyerek konuşulan sözcükleri ekrana yansıtan dünyanın ilk ses aktivasyonlu çizim fonksiyonu SwipeTalkAir’i geliştirdi. Ekranda konumlandırılan metni anında bir yabancı dile çevirebilen ve çevrilen dilde yüksek sesle okunmasını sağlayan SwipeTalkAir, farklı dilleri konuşan kişiler arasındaki iletişimi kolaylaştırmak amacıyla canlı video kayıtlarında söylenenleri anında üç boyutlu metne dönüştürmek için dünyada ilk kez arttırılmış gerçeklik (ARAugmentedReality) teknolojisinin kullanıldığı özel bir uygulama olarak öne çıkıyor.
Otomobil dünyasında bir ilk
Otomobil devi Lamborghini, yeni bir özelliğe imza atarak çıtayı bir hayli yükseğe taşımayı başardı. Geliştirilen özellik sayesinde tek tuşla otomobillerin renk değiştirmesi sağlandı. Uzaktan kumanda ile tek tuşa basılarak renk değiştiren araç, bu özelliğiyle adeta büyülüyor. Lüks otomobil tutkunlarının heyecanla beklediği bu özelliğin ne zaman piyasaya sunulacağı merak konusu olurken kafalarda da bazı soru işaretleri bıraktı. Sosyal medyada bu özelliğin ruhsatlara nasıl işleneceği merak konusu oldu.