Gezi Olaylarından siyaset çıkmaz!

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Katliam Yasası” olarak nitelediği sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı konusunda sarf ettiği sözler yüzünden Cumhur İttifakı bileşenleri AK Parti ve MHP il başkanlarının eleştirilerine özne oldu.

24 Temmuz 2024 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Katliam Yasası” olarak nitelediği sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı konusunda sarf ettiği sözler yüzünden Cumhur İttifakı bileşenleri AK Parti ve MHP il başkanlarının eleştirilerine özne oldu.
Ne dedi Yalaz?
“Yıllardır hayvanseverler, can dostlarımız acı çekmesin, onlara sahip çıkılsın, şiddete maruz kalmasınlar diye mücadele ediyorlar. Ancak vicdanını köreltmiş olanlar, bunun çözümü olarak hayvanları katletmeyi öneriyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. 
Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi, tarihi bir direnişe hazır olsunlar. İki ağaç kesildi diye sokakları gümbür gümbür titrettiysek, can dostlarımıza dokunurlarsa aynı şekilde mücadelemizi vereceğiz. Direne direne kazanacağız. Eğer bu yasayı geçirirlerse tarihi bir direnişe hazır olsunlar. Hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz.”
Bu sözleri üzerine hakkında, “Halkı kanunlara karşı direnmeye tahrik” suçundan soruşturma başlatıldı.
MHP İl Başkanı İsmail Candemir, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, Talat Yalaz’ı kınadığını belirterek, ”Sayın Yalaz’ın Gezi eylemlerinden dem vurarak kesilen iki ağaç için sokakları savaş alanına çevirdiklerini dile getirerek tehditkâr açıklaması ve bu yasanın çıkması halinde benzeri bir kalkışma için çağrıda bulunmasını kınıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak da sosyal medya paylaşımında bulunarak, özetle, “Gezi Olaylarına atıfta bulunarak akıllarınca devletimizi tehdit eden CHP'li İl Başkanına ve avanelerine birkaç kelam da ben edeyim. Gerçekten, bu durumu Gezi Olayları ile bağdaştırmak nasıl bir akıl tutulmasıdır? 
Gezi Olayları vatana ihanettir. Memleketimizi yakıp yıkanları ve ülkemize milyarlarca lira zararı olan bu olaylarla övünmek neyin nesidir? Ortada bir çözüm önerisi varken, hiçbir çözüm sunmadan klasik CHP zihniyeti ve nefret dili çığırtkanlığına ne demeli? Üzücü ve talihsiz bir açıklama. Devletimizi tehdit edenler asırlardır her daim boylarının ölçülerini aldılar ve almaya da devam edecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” yorumunu yaptı.
Hatırlayın…
2013 yılında Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesini engellemek için sivil bir hareket olarak başlayan ve çevreci bir direnişe dönüşen Gezi Olayları, ardından FETÖ’cü gurupların ve bazı marjinal kesimlerin köpürtmesiyle hükümet karşıtı gösteriler haline geldi.
O gün muhalefette olan MHP’nin ve halen aynı tavrı sürdüren CHP’nin çevreci eylemleri destekleyen içerikteki açıklamalarını referans alan Başkan Talat Yalaz’ı, sanki halkı sokağa çıkmaya kışkırtıyormuş gibi göstermek…
Gezi Olayları özentisi içinde olduğu yönünde bir alana çekmek…
Buradan bir siyaset üretmek…
Üstelik buna karşı kamuoyu oluşturmaya çabalamak…
Buradan AK Parti ve MHP’ye “ekmek” çıkmaz.
Sokak Hayvanları Yasası’nın çıkması için AK Parti ve MHP’li vekillerin komisyonda verdiği canhıraş çaba nasıl halkın büyük çoğunluğunda aksi bir siyasi kırılmaya neden olduysa…
Başta CHP olmak üzere muhalefetin sokak hayvanlarının yaşamı konusunda gösterdiği hassasiyet de bir o kadar takdir topluyor.
Avukat Başkan Talat Yalaz yarın saat 14.00’te Eskişehir Adliyesinde savcılığa ifade verir vermesine ama…
Hayvan hakları konusunda sınıfta kalan Cumhur İttifakı bileşenleri sokakta nasıl karşılık bulur orası büyük bir muamma.
Kalın sağlıcakla.

Servisçilerde yüzde 50 zam hazırlığı

Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmetcan Günay, giderlerindeki artışları gerekçe göstererek yakında zam talep edeceklerini söyledi.
Okul servis ücretlerine gelecek ay yüzde 50 zam talep edeceklerini dile getiren Günay, halktan anlayış beklediklerini dile getirdi.
Her gün neredeyse her ürüne zam gelirken…
Servisçilerin zam yapmaması düşünülemez.
Günay, “Maliyetlerimiz ağır. Giderlerimizin başında akaryakıt geliyor. Araçlarımız büyük olduğu için mazot tüketimi fazla oluyor. Araçlarımız iki ayda bir bakıma giriyor. Bakım ücretlerine yüzde 100 zam geldi. Önümüzdeki ay UKOME’den zam talebimiz olacak.  2023 yılından bu yana servis sektöründe zam talebimiz olmadı. Diğer ulaşım sektörleri bize göre iki defa zam aldı.” İfadesini kullandı.
Zam olmasını kimse istemez.
Hele hele öğrenci okutan dar ve sabit gelirli hiç istemez.
Resmi rakamlara göre yüzde 70’ten fazla, halkın rakamlarına göre yüzde 100’ü aşan bir enflasyonist ortamda bu talebe hak vermekten başka çare yok.
Anlayacağınız…
Her gün bir zam haberine uyanıyoruz.
İşin kötü tarafı bunlara alışıyoruz, alıştırılıyoruz…

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi