Fuarın büyük faydası olur

Fuara katılan isimlerden biri olan ve kırsal kalkınmayı gerçekleştirmeyi amaçlayan Yılmaz Büyükerşen'in politikalarını örnek almamız gerekiyor.

6 Eylül 2019 08:32
A
a
Sütiş Eskişehir

TÜYAP tarafından düzelnenen tarım ve hayvancılık teknolojileri fuarı, büyük ilgi gördü. Öncelikle bu fuarın gerçekleşmesinden dolayı Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'e teşekkür ederiz. Güler'in kararlılığı olmasaydı, şehrimiz böylesine önemli bir fuar alanına sahip olmazdı.

Fuarın açılışına Vali Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yanı sıra, milletvekilleri Arslan Kabukçuoğlu ve Metin Nurullah Sazak da katıldı. Zaten MHP Milletvekili Sazak'ın bir ziraat mühendisi olduğunu biliyoruz. Bu arada OSB Başkanı Nadir Küpeli, ETB Başkanı Ömer Zeydan ve elbette ETO Başkanı Metin Güler de fuarın katılımcıları arasındaydı.

Şimdi Türkiye'de tarım da hayvancılık da giderek geriliyor. Vali Çakacak'ın da belirttiği gibi son derece geniş ve bereketli topraklara sahibiz. Ancak çağdaş tarım usullerini uygulayamadığımız için giderek dışa bağımlı hâle geliyoruz. Tarım ve hayvancılıkta yeniden bir atılım yapıp ve tıpkı "Eski güçlü Türkiye" gibi olmamız için yapılacak çok işimiz var. Fuara katılan isimlerden biri olan ve kırsal kalkınmayı gerçekleştirmeyi amaçlayan Yılmaz Büyükerşen'in politikalarını örnek almamız gerekiyor.

Tabii her şey düzgün planlamadan geçmiyor. Çağdaş bilim ve teknolojinin de tarım ve hayvancılık sektöründe yer bulması lazım. Bu açıdan bakıldığında Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri fuarının önemi biraz daha belirgin oluyor.

8 Eylül pazar gününe kadar açık olan fuarın Eskişehirli çiftçilerimize çok faydası olacağına inanıyoruz. Başta TÜYAP yetkilileri olmak üzere, fuarda emeği geçenleri de tebrik ederiz.

Az zamanda çok ve büyük işler

Odunpazarı Belediyesi Profesör Ataol Behramoğlu'nun bağışladığı 7 bin kitaptan oluşan bir kitaplığın açılışını gerçekleştirdi. Behramoğlu – soyadından da tahmin edeceğiniz gibi – Azerbaycan kökenli bir sanatçı. Oğuz – Anadolu lehçesinin en güzel örneklerini yaratan Ataol Behramoğlu sadece bir şair olarak değil, edebiyatın diğer dallarında da yaptığı eserlerle takdir edilen bir isim. Hatta Türk Edebiyatı'nın yaşayan efsanelerinden...

Ağırlığı şiir üzerine olan 7 bin edebiyat kitabını Eskişehirlilerin hizmetine veren Behramoğlu'na çok teşekkür ederiz.

Tabii bu 'Hazine' değerindeki kitapların yer alacağı güzel bir mekana da ihtiyaç vardı. Odunpazarı Belediyesi yaklaşık 2 buçuk asırlık Yağcızâde Konağı'nı restore ederek, bu büyük hazineye ev sahipliği yapacak muhteşem bir mekan yaratmış oldu. Söz konusu kitaplığın Türkiye'nin dört bir yanından gelen araştırmacılar için büyük yararları olacağına eminiz.

Behramoğlu'nun adını taşıyan kitaplık o kadar önemli ki, yaygın basında da bu haber geniş yankı buldu. Mesela Milliyet gazetesi, "Kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Eskişehir Odunpazarı Belediyesi..." ifadelerinde bulunmuş.

Evet... Henüz 5 yıllık bir geçmişi olan Odunpazarı Belediyesi, işte böyle anılıyor. Az zamanda çok ve büyük işler başaran belediye yetkililerini tebrik ederiz. Ancak daha az zamanda daha çok ve daha büyük işleri başarma azminde olmalarını da temenni ederiz...

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
Ahmet 6 Eylül 2019 09:07

15 mandayla kirsal kalkinma gerceklesmis ne kadar kolaymis bu kalkinma denen sey

7 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi