Yaşamın İçinden: Ömer Duru
Star gazetesi yazarı Yusuf Ziya Cömert’in,
“Eskişehir fuhuş yuvası olmuş” demesini günlerdir yazdığımız halde başta CHP olmak üzere, pek çok kesimden tepki gelmesine karşın, iktidar partisinin hiçbir yöneticisinden ses gelmemişti.
Bu sözlerin kullanıldığı Odunpazarı Belediyesi’nin verdiği kahvaltıda bulunan AKP’nin Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Başkanları ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya sorduğumuz halde yanıt alamadığımızı köşemde birkaç kez belirtmiştim. Benim gibi bazı gazeteci arkadaşlar da aynı konuda ısrarcı olmuşlardı. Dahası Başkan Sakallı’nın yaptığı açıklama tatmin edici bulunmamıştı.
---//--
Önceki gün Tepebaşı Belediye Meclisi toplantısında, Eskişehir’i karalayan bu konuşma için CHP’li üyeler Başkan Ahmet Ataç’tan genel görüşme açılmasını istediler.
Ve çok ilginç şimdiye kadar susan başta Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata olmak üzere, AKP’li üyeler bu öneriye karşı çıkarak:
“Genel görüşme yasal değil. Açamazsınız” dediler.
Üstelik oylamaya katılmadıkları gibi meclis salonunu terk ettiler.
Açık konuşayım hayret ettim.
“Eskişehir fuhuş yuvası olmuş” yorumuna karşı çıktığını bildiğim AKP’li üyelerden kimse çıkıp da:
“Bu sözler Eskişehir’e yakışmıyor. Söyleyeni ve köşesinde yazanı kınıyoruz” demedi.
Başta Vahap Ata olmak üzere, Tuncer Köküer ve arkadaşları, böyle bir görüşmenin açılmasının yasal olmadığını söylediler.
--//--
Tuncer Köküer “Ben kahvaltıya katılmadım. Ama bu sözlere gazeteciler neden karşı çıkmadılar? Bu toplantının AKP ile ilgisi yoktur” diye konuşurken, Vahap Ata olaya tepkisini savundu:
“Bu sözlere karşı olduğumu Murat Taşkın’a ve Hakkı Sağlam’a söylemiştim.”
Bilemiyorum. Sayın Ata, ne söyledi de, basında yer almadı?
Tepebaşı Belediye Meclisi’ndeki olaylı oturumdaki bir ilginç görünüm de AKP’li üye Gülser Yanar’ın gerginliğiydi.
CHP’li meclis üyesi Fisun Şenis’in, kendisine:
“Bir bayan üye olarak bu suçlamaya sessiz kalamazsın” demesine sert tepki gösteren Gülser Yanar, oturumu terk edenlerin en önünde yer aldı.
AKP’li Vahap Ata’nın “Eskişehir fuhuş merkezi” yorumuna karşı çıkarken:
“Meclisin kınama kararı alma gibi bir yetkisi yok. Fransa parlamentosunun Ermeni soykırımı için aldığı kararda olduğu gibi, bu karara da karşı çıkıyoruz” demesi şaşkınlık yarattı.
---//--
Kuliste AKP’li üyelerle konuşurken birine sordum:
“Star gazetesi yazarının Eskişehir hakkındaki yazısına ve konuşmasına katılıyor musun?”
Bu arkadaş aynen:
“Katılmıyorum amaa…”dedi.
Evet. Aması yok işin.
“Eskişehir fuhuş yuvası olamaz. ”
İşi siyasetin kirliliğine bulaştırmadan, Eskişehir’in temiz adını lekeleyenleri söyleyenleri aynı duygularla hep birlikte kınamalıyız.
Ne dersiniz?
“Evet mi hayır mı? ”
--Günlerin getirdiği--
Eskişehir Sanayi Odası’nda olağan genel kurula adım adım yaklaşılırken, adaylar ve adayları destekleyenlerin çalışmaları da hızlanmaya başladı. Halen Başkanlığı yürüten Savaş Özaydemir bir daha aday olamayacağına göre, sanayiciler soruyorlar “44 yıllık ESO’da yeni başkan kim olabilir?
Hatırlarsınız. Genç işadamlarından Nebi Hatipoğlu birkaç kez basın toplantısı yaparak “ESO başkanlığına aday olduğunu” kamuoyuna duyurmuş, hatta “ESO’da yaşlananları gençleştirmek istiyoruz”diye Savaş Özaydemir ve arkadaşlarına taş atmıştı. Savaş Özaydemir’in ise her zaman olduğu gibi “işine baktığı”dikkat çekmişti. ESO’ya yakın çevreler Nebi, Hatipoğlu’nun genel kurulda aday olarak yalnız kalmayacağını söylüyorlar. Üstelik tıpkı Özaydemir gibi, ağır toplarını örneğin Sarar ve ekibinin de el altından harekete geçireceklerini söyleyenler var. Ve Nebi Hatipoğlu’nun karşısına onun gibi birini çıkarma hazırlığına başlandığı konuşuluyor. Tutar mı tutmaz mı belli değil. ESO’nun genel kurulunda yapılan yorumlara göre Savaş Özaydemir ağırlığının hissedileceğini yorumlayanlar bir hayli fazla. Fikret Kumaş, Sinan Mutubeğli ve de İsmail Kadıoğlu gibi isimler için ESO’nun ağır topları diyenler var. Her ne kadar adaylıklarını açıklamamış olsalar da, ESO bünyesinde saygınlığı olan bu isimlerin istendiğinde bir araya gelebilecekleri, hatta tek isim etrafında birleşeceklerini söyleyenlerin sayısı bir hayli fazlaymış. Bekleyip göreceğiz. Günler ne getirecek? İşin içine politika sokulmadan köklü bir geçmişe sahip ESO yeni yönetimini bulacak mı?
--Geldiler, çekildiler—
Nedim Öztürk devletin üst kademelerinde görev yapan bir bürokrat iken emekli olup politikaya girdi. Öztürk DP’den belediye başkanı olup kazanamayınca, soluğu iktidar partisi AKP’den milletvekili adayı olarak aldı. Çok ilginçtir, Sayın Öztürk seçilebileceği bir sıraya konarak, Ankara’ya vekil olarak gitti. Çok merak edildi, çok irdelendi. Ama Nedim Öztürk’ün AKP’de ki hamisini kimse bulamadı. Aslında Nedim Öztürk bazıları gibi, atıp tutan cinsinden politikacı olmadı. Hatta arada bir Büyükerşen’in yaptığı çalışmaları takdir ettiği için AKP’liler tarafından eleştirildiğini biliyoruz. Nedim Öztürk yanılmıyorsam Mihalıçcıklıdır. İçinde bulunduğumuz günlerde Eskişehir’e gelip gidiyor. “Partim bana en önemli görevi verdi. Eğer üzerime düşen bir sorumluluk olursa seve seve yaparım” diyormuş. Nedim Öztürk’ün Ankara’ya yerleştiğini söyleyen dostları ” Gittiğimizde yakınlık gösterir. Gerekli yardımı yapar. Önümüze düşer bizlere yol gösterir” diyorlar. Nedim Öztürk bürokrasiden gelme alışkanlığını politikada sürdüren ve bunu iyi değerlendiren bir isim. Zaten kendisi de “Benden bu kadar” deyip yerine göre geri çekilmeyi de bileceksiniz diyormuş ya.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...