Eskişehir’in ekonomisi iç güveysinden hallice!

Eskişehir’in ekonomik göstergesine ilişkin Eskişehir Ticaret Odası’nın hazırladığı eylül ayı raporu içinde bulunduğumuz durumu ortaya koyması bakımından önemli ipuçları veriyor.

9 Ekim 2024 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in ekonomik göstergesine ilişkin Eskişehir Ticaret Odası’nın hazırladığı eylül ayı raporu içinde bulunduğumuz durumu ortaya koyması bakımından önemli ipuçları veriyor.
İşlerin iyi gidip gitmediğini gösteren en temel verilerden biri karşılıksız çek ve protesto edilen senet tutarlarıdır.
Türkiye Bankalar Birliği verilerine dayandırılan rapora göre Eskişehir’deki karşılıksız çek işlemi tutarı geçen yıl ağustosta 19 milyon 983 bin TL iken, bu yılın aynı ayında yüzde 142 artış göstererek 48 milyon 429 bin TL’ye yükseldi. 
Eskişehir’de geçen yıl ağustosta protesto edilen senet tutarı 6 milyon 852 bin TL iken bu yıl aynı dönemde yüzde 138,55 artışla 16 milyon 347 TL’ye yükseldi.  
Sadece aylık bazda yüzde 13’lük bir ihracat artışı göze çarparken, konut satışları, açılan ve kapanan iş yeri işlem sayısına bakıldığında ise anlamlı bir yükseliş söz konusu değil.
“Yerinde saymış” desek sanırım yanlış olmaz.
Anlayacağınız…
Yanlış ekonomi yönetiminin işleri yoluna koymak için uyguladığı sıkı para politikası tüccarı teğet geçmemiş.
Emekli, sabit ve asgari ücretliler gibi tüccar da ağır bedeller ödemeye başlamış.

Aman dikkat!

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Nazan Aksaray, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olarak Eskişehir’de binlerce hastaya şifa dağıtan önemli uzman doktorlarımızdan.
Şehir Hastanesi’ndeki görevinden yaklaşık 2 yıl önce emekliye ayrıldı ve Tabip Odası Başkanı seçildi.
Başkan Aksaray’ın uzmanlık alanını kapsayan Eskişehir’de son günlerde üst solunum yolu şikayetleriyle doktora başvuranların sayısında ciddi artış yaşandığına ilişkin açıklaması bu nedenle de önemli.
Önerilerini şöyle sıraladı:
Bol sıvı alıp istirahat edelim. Hastalığın bulaşıcı döneminde dışarıya çıkmayalım. Dışarıya çıkmak gerekiyorsa, mutlaka maske takalım. Hasta olmayan yaşlıların, gebelerin, akciğer, kalp hastalığı, şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olanların, kanser tedavisi alanlar gibi bağışıklık sistemi bozulmuş olanların, kapalı alanlarda maske takmaları doğru olur. 
Ellerimizi her fırsatta yıkayalım. Bütün bulaşıcı hastalıklar için en önemli tedbir el yıkamaktır. Öksürük, hapşırık gibi durumda varsa mendil yoksa kolumuzla yüzümüzü kapatmaya gayret edelim. Yürüyebileceksek toplu taşıma araçlarına binmeyelim.

Başkan Ünlüce’ye önemli görev 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye’yi Ulusal Delegasyon Başkanı olarak temsil edecek.
Ünlüce’nin, “Beni bu önemli göreve layık gören Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Ulusal Heyet Üyeleri'ne teşekkür ediyorum” ifadesiyle duyurduğu bu görevi üstlenmesi Eskişehirliler için de gurur kaynağı oldu.
Belediye başkanının hukukçu olmasının ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır…

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi