Yaşamın İçinden
Es-Es’te genel durum
Eskişehirspor, büyük umutlarla gittiği Gaziantep deplasmanından eli boş döndü.
Çok ilginç.
Ligin ilk yarısında büyük küçük, bütün rakiplerin korkulu rüyası olan Kırmızı Şimşekler’de ikinci yarıda korkak bir futbol izlenmeye başlandı.
Futbolcular durgun.
Teknik kadro düşünceli.
Taraftar küskün.
Herkes soruyor:
“Ne olacak bu takımın hali?”
--//--
Es-Es’in Spor Toto Süper Lig’de, kim ne derse desin hedefi kalmadı.
Beşincisi sıraya gelmemiz için bile, rakiplerin kaybetmesi, Es-Es’in de üst üste en az üç maçı kazanması gerekiyor.
Üç puanlı sistemde neyin ne olacağı belli değil.
Ligin sekizinci sırasında bulunan Eskişehirspor ile 14. sırada ki takım arasında, bir galibiyetlik ya da mağlubiyetlik fark varsa, varın gerisini siz hesaplayın.
Böyle olunca, Eskişehirspor, hedefini iyi seçmeli.
Çünkü bundan sonra hedefte Ziraat Türkiye Kupası kaldı.
Teknik yöneticilerine ve Halil Ünal ekibine taraftar sesini çıkarmıyorsa, bunun kupa hatırına olduğu bilinmeli.
Kupada rakip FB ile ilk maçını sahasında oynayacak olan Kırmızı Şimşekler ne yapıp edip, ilk maçta galibiyete, ikinci maçta da galibiyet ya da beraberliğe yatmalıdır.
Ersun Yanal öyle sanıyorum, gelinen bu noktanın hesabını yapmıştır.
Bu hafta sahamızda oynayacağımız Sivasspor maçı çıkış olmalı.
OImalı ki, Es-Es kupaya yüksek moralle girebilsin.
--//--
Bir başka konu da, Eskişehirspor’daki kongre havası.
Halil Ünal ve Mesut Hoşcan.
İlkin dost olarak, şimdi de rakip olarak çıktılar meydana.
İkisini de severim.
Onlar Eskişehirspor’u, Eskişehir’de onlar gibi gençleri kazanmalı.
Şunu belirtmek istiyorum:
Eskişehir’de ki başarı ve başarısızlık kongreleri de etkileyecektir.
Bilmem bunun hesabı da yapılıyor mu?
Günlerin Getirdiği
Stadyumun yeri konuşuluyor
Sazova’ya yapılacağı kesinleşen 30 bin kişilik stadyumun ihalesi de yapıldı. Ama nedense değişik tarihler verildiği halde temeli atılmadı. Bu gecikmeye stadın yerinin TOKi’ye devredilmeyişi gösteriliyor. Nasıl olursa olsun, ihale aşamasına geçildiğine göre temelde günün birinde atılacak. Bilmem dikkatinizi çekiyor mu? Eskişehir’de yeni stadyumdan daha çok, eski stadyumum yeri konuşuluyor. Herkes “Eski stadyumun yeri ne olacak?” diye soruyor. İşin ilginç yanı TOKİ dahil hiç bir yetkili, çıkıp “Buraya şunu yapacağız” demiyor. Küçükten büyüğe herkes eski stadın yerine kent meydanı yapılsın diyor. Eski stadın yeri TOKİ’nin olacağına göre, buraya ne yapılacağına karar verecek olan da TOKİ olacaktır. Yani son söz TOKİ’nin olacaktır.
Peki TOKİ’nin vereceği kararda kim yönlendirecektir? TOKİ “Hayır ben buraya işyerleri, gökdelenler, marketler yapacağım. Yeni stadyum için harcayacağım parayı ancak böyle kurtarırım” derse ne olacaktır ? Bu olay nedense bir türlü açıklığa kavuşmuyor. Geçenlerde Burhan Sakallı ve Ülker Can “Bize sorarlarsa eski, stadın yeri kent meydanı olsun” deriz diye konuşmuşlardı. Hatta Salih Koca’nın da aynı düşüncede olduğunu duymuştuk. Öyleyse en iyisi eski stadyumun yerinin devrini beklemeye kalıyor mesele. TOKİ eski stadyumun yerini yeni stada harcayacağı parayı çıkartmak için bir proje mi geliştirecek, yoksa “Burasını Eskişehir’e meydan yapmak içim bağışlıyorum” mu diyecek? Büyük olasılıkla haziran ayında göreceğiz.
Zaim Zaimoğlu’nun ekmek kavgası
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek tesislerinde üretilen değişik tipteki ekmekler vartandaş tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Halk Ekmek Tesisleri’nin müdürü Zaim Zaimoğlu “ Ekmekte savurganlığı önlemek üzere ürettiğimiz roll ekmek büyük ilgi görünce bunun buğday, tuzsuz, kepekli ve çavdarlı çeşitlerini de satışa sunduk. Çünkü roll ekmeği israfı önlemek amacıyla vatandaşın tek öğünde tüketebilecekleri, ambalajlı olarak 15 kuruşa satılmaktadır” diyor. Belediye Halk Ekmek üretiminin günde 80-100 bin dolayında olduğunu vurgulayan Zaim Zaimoğlu “Roll ekmek çok tuttu. Hastaneler, okullar, marketler ve lokantaların yanı sıra kamu kurumları da bizden belli miktarda roll ekmek talep ediyorlar. Tesislerde 250 gramlık yaklaşık 8 bin dolayında ekmek üretiliyor. Roll ekmek üretimimize günde 2 bin beş yüz olarak başladık. Bugün ulaştığımız rakam 20 bin olmuştur ” diye konuşuyor.
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Tesisleri’nin 2002 yılında hizmete girdiğini vurgulayan Zaimoğlu”Türkiye’de ilk kez vitaminli, minerallerle zenginleştirilmiş ekmeği biz ürettik. Halen tesislerimizde el değmeden 10 farklı ürün ambalajlanıyor” diyor.
Çok güzel bir uygulama değil mi? Üretilen on çeşit ekmeğin arasına tek öğünde tüketilip ekmek israfının önlenmesi ise ayrı bir olay. Zaim Zaimoğlu ve arkadaşlarına kolay gelsin diyorum.