Enflasyon düşmüş… 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyondaki artışın düştüğünü, ancak vatandaşı rahatlatacak ve kısa sürede netice verecek mucize bir çözümün olmadığını ifade etti.

18 Eylül 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyondaki artışın düştüğünü, ancak vatandaşı rahatlatacak ve kısa sürede netice verecek mucize bir çözümün olmadığını ifade etti. Öncelikle şunu belirtelim; enflasyonun düştüğü filan yok. Tabii Sayın Bakan TÜİK verilerine dayanarak konuşuyorsa orasını bilemem. Ancak TÜİK’e toplumda olan güvenin tamamıyla sarsıldığını da biliyoruz.

TÜİK verileri şu anda Karadeniz fıkraları kadar ciddiye alınıyor. Eğer Sayın Bakan da ciddiye alınmak istiyorsa, daha farklı açıklamalar yapmalı.

İşin kötü yanı ise Sayın Şimşek’in iyi niyetli bir şekilde başladığı istikrar programının uygulanmıyor olması. Siz vatandaştan alınan vergileri artırırken, AK Müteahhitlerinize dokunamıyorsanız, orada ekonomi düzelmez.

Hükümetin niyeti belli. Seçimden bir sene öncesine kadar milletin elinde – avucunda ne varsa toplayacak. Sonra büyük ihtimalle Mehmet Şimşek kötü adam ilan edilecek ve yerine belki de Bilal Erdoğan getirilecek. Seçimden bir yıl önce 3 yılda toplanan paralar piyasaya saçılacak. “Kötü günler geride kaldı. Yaparsa AK Parti yapar!” denilerek yeniden seçim kazınılmasına çalışılacak.

Maalesef bu plan Türkiye’yi kurtarmak değil, iktidardaki sıcacık koltukları kurtarmak planı.

Peki bu plan tutar mı?

Milletimizin unutkanlığını da hesaplarsak plan tutabilir. Nitekim 2023’te aynı plan tutmuş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sayesinde AK Parti seçimleri zorlanmadan kazanmıştı.

Fakat millet olarak seçim öncesi bir senelik rahatlamanın sonunda yeniden sürünürüz. 

Artık iktidarı değil, ülkeyi kurtarmanın planların yapmalıyız.

Yüksek zam, erken seçim demek 

Meslektaşımız Fatih Portakal, AK Parti kulislerinden duyduğu kadarıyla ocak ayında asgari ücrete yüzde 40 ila 50 arasında zam geleceğini söyledi.

Portakal umarım haklı çıkar. Çünkü ben çok daha az bir zam bekliyorum. Eğer ki Mehmet Şimşek görevine devam ederse, asgari ücrete yüzde 25’in üzerinde zam yapılacağını düşünmüyorum. Çünkü enflasyonu düşürmenin en kestirme yolu, piyasadan para çekmek. Yüzde
40 veya 50 oranındaki zam, piyasadaki fiyatların yeniden yükselmesi anlamına gelir.

Ben iktidarın bir sene daha kemer sıkıp, daha sonra seçim ekonomisine geçeceğini düşünüyorum.

Elbette yanılıyor olabilirim. Çünkü anketlere bakılırsa AK Parti oy kaybetmeye devam ediyor. AK Partililer “Daha fazla oy kaybetmeden seçime gidelim” diye düşünebilirler. 

Açıkçası asgari ücrete yüzde 40 ve üzeri zam gelirse, bunun tek bir açıklaması olur; AK Parti erken seçime gidiyor…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi