Ellere var da bize yok mu?

Becerikli hükümetimiz ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat uçuş seferinin başlatılacağını açıkladı. Ancak, Eskişehir bu şehirler arasında yer almıyor.

9 Ekim 2024 09:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Becerikli hükümetimiz ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat uçuş seferinin başlatılacağını açıkladı. Ancak, Eskişehir bu şehirler arasında yer almıyor. Böylece Alpu, Sarıcakaya veya Kırka yollarının açılacağını her seçim öncesinde müjdeleyen, ama bir türlü açamayan iktidar yine Eskişehir’i unutmuş oldu. Sıkıntı yok; seçim zamanı da seçmen onlara oy vermeyi unutur, böylece ödeşiriz…
Tabii Çevre Yolu’ndan veya Eskişehir’in İzmir Hızlı Tren hattından dışlanmasından bahsetmiyorum bile. Zira AK Partililere ne zaman, “Çevre Yolu” desek, “Gazze’de insanlık suçları işleniyor” gibi veya “İHA yaptık, SİHA Yaptık” cevaplar alıyoruz. Onlar komik cevap vermekten bıkmadı, ama biz mantıklı sorular sormaktan çoktan bıktık, usandık. Çünkü artık sorularımız yanıtlanmış oldu; iktidar Eskişehir’e bir çivi bile çakmamaya devam edecek. Görünen köy kılavuz istemez.
Son olarak CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Hasan Polatkan Havaalanı’nın iç hat seferlerine açılmamasına tepki gösterdi. 12 ayrı şehirde yeni iç hat seferlerinin yapıldığını söyleyen Çakırözer bir anlamda, “Ellere var da bize yok mu?” demek istedi.
Öte yandan yanı başımızdaki Zafer Havalimanı skandalı bitmiyor. İddia ediyorum Zafer Havalimanını yıkıp, boşalan araziye tavukları salsak, alacağımız “Gezen Tavuk Yumurtası”ndan devletimiz daha çok para kazanır. Ancak memlekete tavuk kadar faydası olmayanlara ne desek boş.

Halk Süt büyüyor

Halk Ekmek son olarak, Halk Süt ürünlerinin üretildiği Mahmudiye - Çifteler - Han İlçeleri Süt Üreticileri Birliği’ne ait üretim tesislerinin satın alınması sürecini başlattı. Bunun neticesinde belediyenin süt ürünlerindeki üretiminin artacağı açık. Büyükşehir Belediyesi eğer ki kâr amacı güden şirketler kurarsa, bunun ekonomiye faydası değil, bilakis zararı olur. Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi kâr amacı gütmeden ve dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmek için yatırım yaparsa, işler değişir.
Halk Ekmek – Halk Yumurta ve Halk Süt adı altında satılan ürünler, Eskişehir’deki dar gelirlinin yüzünü güldürüyor.
Daha so Halk Süt örneğinde olduğu gibi küçük ve orta ölçekli üretim kooperatifleri de desteklenmiş oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik eder, bu tarz dokunuşlara devam etmesini dilerim.

AK Parti’yi örnek alsınlar

AK Parti İl Başkanlığı, Filistin’de bir sene önce başlayan ve İsrail Devleti tarafından düzenli olarak devam eden insanlık suçlarını protesto etmek için Vilayet Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. 81 ilde eş zamanlı yapılan bu protestoyu destekliyorum. 
Elbette bütün siyasi partilerimiz mazlum Filistin halkının yanında.Zaman zaman İsrail’i kınayan açıklamalarda da bulunuyorlar. Samimiyetlerinden de şüphemiz yok. Ancak Gazze saldırılarının yıl dönümünde tüm Türkiye genelinde bir protesto gösterisi düzenlemek de partilerimiz içinden bir tek AK Parti’nin aklına gelmiş. Bana kalırsa diğer partilerimizin bu konuda AK Parti’yi örnek alması gerekir.


 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi