CHP milletvekilleri için kırmızı alarm!

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Meclis çalışmalarına milletvekillerinin tam kadro katılması konusunda parti genel merkezinin “kırmızı alarm” verdiğini söyleyince TBMM’nin bu haftaki gündemine bakma ihtiyacı duydum.

23 Temmuz 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Meclis çalışmalarına milletvekillerinin tam kadro katılması konusunda parti genel merkezinin “kırmızı alarm” verdiğini söyleyince TBMM’nin bu haftaki gündemine bakma ihtiyacı duydum.
Bu hafta bugün itibarıyla TBMM Genel Kurulu’ndan gerçekten önemli yasa maddeleri görüşülecek.
Neler mi?
En düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını da içeren vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi ele alınacak.
Genel Kurulda ilk olarak vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.
Altın, gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenler borsa rayici ile değerlenecek.
Kredi kartı, banka kartı gibi ödeme araçlarıyla gerçekleştirilen tahsilatlardaki özel usulsüzlük cezasının 3 kat artırılması ele alınacak.
Yurt dışı çıkış harcı 500 liraya yükseltilecek.
Yediemin otoparklarındaki araçların satış usulü yeniden belirlenecek.
Hakaret suçu, uzlaştırmadan çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Şikayet süresi, fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren 2 yılı geçemeyecek.
Uzlaştırmacı olmak için hukuk mezunu olma şartı getirilecek.
Sahipsiz hayvanlara ilişkin teklifin komisyon süreci devam edecek.
CHP’li Milletvekili İbrahim Arslan, Meclis’teki böylesine önemli görüşmelere ilişkin yoklama alınacağını, katılmaması durumunda partisini zor durumda bırakmış olacağını söyleyince…
Aklıma geçen yıl şubatta partisinin vekillerini TBMM Genel Kurul toplantılarına yeterli katılım sağlamadıkları için eleştiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bu millet sizlere hakkını helal etmez. Kim gelmediyse ben de onlara hakkımı helal etmiyorum” sözleri geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin üzerinden 1,5 yıl geçti ve AK Parti yönetimi 100’e yakın yeni vekilin sürekli devamsızlık yaparak genel kurula katılmadığını belirledi.
Diyeceğim o ki…
Yerel seçimdeki oy kaybına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarılarına rağmen AK Parti’de böyle bir lakayıtsızlık yaşanıyorsa eğer…
CHP iktidar olmaya, AK Parti ise muhalefete doğru yol alıyor demektir.
Anketler de bu öngörünün cabası…

İş insanlarına bir dokun bin ah işit!

AK Parti’de uzun süre Eskişehir il yönetiminde yer alan bir iş insanı ile sohbet ederken konu döndü dolaştı ekonomiye geldi.
Devlet eliyle baskılanan döviz kurları, yüksek faiz ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) gibi yanlış ekonomi uygulamalarını eleştirdikten sonra şu sözleri sarf etti:
“AK Parti, artık Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği bir noktada değil. O’nu yanlış yönlendiriyorlar. Artık gerçekle bağını koparmışlar. Danışmanları ve en yakınındaki kadrolar gerçekleri söylemiyorlar. Piyasa artık kilitlenmiş noktada. Hiç kimse durumundan memnun değil. Sadece sanayici değil esnaf ve tüccar da artık ayakta kalma mücadelesi veriyor. Ülkemizdeki sığınmacı sorununu ise çığırından çıktı. Hiç iyiye gitmiyoruz.”
Konuşmasında “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayrı tutup AK Parti kadrolarını eleştirmesinin kendine koruma kalkanı yaratmak için mi?” olduğunu sorduğumda…
Samimi bir şekilde ne kadar “Reisçi” olduğunu ifade etmeye gayret etti.
Hasılı…
Ekonominin kötü durumda olduğunu, artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresindekiler sayesinde gerçeklikten koptuğunu son emekli maaşlarına yapılacak zamla daha iyi anlamış olduk.
Artık AK Parti’liler de yüksek sesle eleştiri yapmaktan çekinmiyorlar.
Olayları muhakeme yeteneği, siyaset yapma biçimi ve entelektüel kişiliğini iyi bildiğim bu AK Parti’li siyasetçinin son sözleri ise -şahsen katılmamakla birlikte- hayli ilginçti.
“AK Parti uzun süre bu şekilde gitmez. Parti içinde bir yenilikçi hareket çıkabilir. Bunun nüveleri var.”
Yorum sizin…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi