Cemal Okan Yüksel'den kritik imza

Soner Yüksel yazdı

4 Mayıs 2015 00:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Cemal Okan Yüksel, CHP Listesinin en kritik yerindeki isim. Ak Parti 3. Sıra M.Vekili Adayı Emine Nur Günay ile rekabet halinde. Zira 3. Vekil ya Ak Parti ya da CHP'ye gidecek ama şu an ortada farz ediliyor. Herkes işi sıkı tutmaya 3. vekilliği partisi ve kendine kazandırmaya gayret ediyor. İsmen Cemal Okan'ın biraz daha gayretli olduğunu söyleyebiliriz. Emine Hanım vekil olamasa bile Davutoğlu kabinesinde yer bulabilir, ekonomi başdanışmalığı gibi aktif ve tatmin edici bir görevi sürdürebilir ve kişisel anlamda pek kayıp yaşamaz. Ancak Cemal Okan Yüksel illa ki kazanmak zorunda. Hem maddi hem manevi olarak verdiği emek ve ayağına kadar gelen fırsatı kaçırmamalı. Bu yüzden de yoğun çaba sarf ediyor.
İçinde Cemal Okan Yüksel'in de olduğu CHP'li adaylar geçtiğimiz günlerde Sevinç köyüne ziyarete gitmişler. Köylülerle sohbet edip, Kılıçdaroğlu'nun beyan ettiği vaatlerden bahsetmişler. Emeklilere 2 Maaş ikramiye ve asgari ücretin 1.500 TL vaadi ile ilgili bir vatandaşın "ya vermezlerse, vaad boş çıkarsa, çok şey söylendi ama tutulmayan çok söz gördük" yorumu üzerine Cemal Okan Yüksel ilginç bir hamle yapmış.
Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini taahhüt ettiği kağıdın arkasını çevirmiş ve el yazısı ile CHP İktidar olursa ve 1.500 TL maaş verilmez ise bu maaşı şahsım olarak ben vereceğim diye imzalayarak, o söylemde bulunan vatandaşa çifte taahhüt vermiş.
Şayet seçim çalışmaları bitene kadar böyle devam eder ise bu taahhütlerin sayısı 100'ü geçer. Bu da ciddi bir rakam demek. Demek ki Cemal Okan Yüksel Genel Başkan'a çok güveniyor ve rahatça altını imzalıyor ama ... Ya CHP İktidar olur da bunu yapamaz ise, daha da kötüsü CHP İktidar olur, bunu yapamaz ve Cemal Okan Yüksel'de vekil seçilemez ise ... O zaman trajik bir öykü çıkar ortaya değil mi?
İşin şakası bir yana, CHP iktidar olmak için zaten Eskişehir'den 3 Vekil çıkarmak zorunda. Tek başına İktidar olduğunda da bu sözleri tutmaması demek CHP'nin tarihten silinmesi anlamına gelir. Bu yüzden bende olsam o taahhütün arkasını imzalardım. Ama Koalisyon olmaması kaydıyla diye de eklerdim. Bilmem anlatabildim mi.
------------------------------------------------------------
EsEs ve Ali Şaşal
Kayseri Erciyes 3, Fenerbahçe 1 ve bu haftada deplasmanda ligin en iyi, diri takımlarından Başakşehir'den 1 puan aldık. Sıralamada 12. Sıraya kadar yükseldik ve daha da ileri gidebiliriz. Ve tüm bunların yanında bu 3 maçta 2 Milyon 400 bin hakediş kazandık aldığımız puanlarla. 3 hafta önce yazmıştım bu başlığı, Eskişehirspor üstündeki baskıyı attı. Artık rahat, kendi futbolunu ve Skibbe'nin istediği futbolu oynayacak, bu da kazandıracak ya da en kötü beraberlik getirecek, sadece puan ve sıralama değil para da lazım demiştim.
2 haftadır dediklerim oluyor ama tüm bunlardan daha kıymetli, daha önemli bir kazancımız var.  Yeni bir isim kazanıyor Eskişehir ve Türk futbolu. Oynadıkça parlıyor, parladıkça güven veriyor ve mutlu ediyor bizleri. Kalecimiz Ali Şaşal'dan bahsediyorum.
Altay'dan 2. Lig'de oynarken transfer edilen ve Erciyes maçına kadar sadece Kupa maçlarında izlediğimiz Ali Şaşal,  Erciyes maçından bu yana 3 maçtır Eskişehirspor kalesini koruyor. Süper Lig'de toplam 4 maç oynadı. Dün alınan 1 puan'da ve önceki 2 maçta da rolü büyüktü ve ilk defa izleyenlere de güven veren bir isim oldu. Oynadıkça daha çok tecrübe kazanacak, oynadıkça daha da iyi olacak şüphesiz. Hatta Sefer Hakan'dan beri belki de Eskişehirspor kalesini güvenle devredeceğimiz ilk Türk kaleci olacak aynı zamanda. Üstelik daha maliyetli, daha kaprissiz ve daha başarıya aç. Bence bu detay diğer tüm detaylardan daha önemlidir Eskişehirspor için. Hoşgeldin Ali Şaşal.
------------------------------------------------------------
Mutluluklar , Kale Ailesi
Es TV Ailesi bir mutluluğa daha şahit oldu. Kameraman arkadaşımız Engin Kale, Sakarya Gazetesi muhabirlerinden Seda Uçar ile hayatlarını birleştiren imzayı atarak evliler kervanına dahil oldu. Bugünlerde balayı keyfini çıkarıyorlar ve çok mutlular. Mutluluklar daim olsun ve inşallah sağlıklı, huzurlu bir ömür geçirsinler.
Bu arada önümüzde daha nice düğün var. Geçen sene Coşkun Indir ve Bilal Şahan'ı evlendirirken Engin Kale'de olduğu gibi erkek tarafı olmuştuk. Önümüzdeki aylarda da Tuğçe, Merve ve Gülçin kardeşlerimizin mutluluğuna kız tarafı olarak tanık olacağız. İnşallah Hakan Kalkır'ın da en kısa zamanda mutluluğa attığı imzaya tanık olur ve mutluluklarımızı perçinleriz. Darısı bekarların başına.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi