Büyükşehir toprağa sahip çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirli çiftçilerin hizmetine mobil toprak analizi cihazı sunmaya başladı.

1 Ekim 2024 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirli çiftçilerin hizmetine mobil toprak analizi cihazı sunmaya başladı.

Toprak analizi çiftçimiz için çok önemli bir konu. Çünkü toprakta ne yetiştireceğinize göre gübre atmanız gerekiyor. Gübre atmadan önce eğer ki toprak analizi yapılırsa, tarlanın ihtiyacı olan mineraller tespit edilerek, nokta atışı gübreleme yapılabiliyor. Bu da hem verimin artmasına, hem de çiftçinin cebinden daha az gübre parası çıkmasına neden oluyor.

Büyükşehir Belediyesini tebrik ederiz. Umarız şimdilik yalnızca Mahmudiye ilçemizde başlayan bu güzel uygulama, bütün ilçelerimize yayılır. Böylece çiftçimiz daha çok üretir, bizler de daha ucuza besleniriz.

Jandarma’yı tebrik ederiz

Seyitgazi’de tarihi eser kaçakçılığı yapmaya çalışan bir kişi, Jandarma ekiplerince yakalandı. Tarihi eser kaçakçısı kişi arabasında yapılan aramada, bir bebeğe ait olan lahitle birlikte ele geçirildi. Jandarma’yı tebrik ederiz. Başarılı bir operasyonla milli servetimizi çalmaya çalışan bir haini yakalamış.

Maalesef ülkemizde bir arkeoloji politikası bulunmuyor. Medeniyetin beşiği olan bu topraklarda doğru dürüst kazı çalışması yapılmıyor. Hükümet bu işe para ayırmayı gereksiz buluyor. Aslında AK Parti’den önceki hükümetler de arkeolojik kazılara para ayırmıyordu.

Dolayısıyla kendi tarihine karşı vurdumduymaz olmak, bütün partilerimizin ortak yanlarından biri. Tabii Atatürk dönemini hariç tutuyorum. Atatürk zamanında arkeolojik araştırmalar bir devlet politikası olarak görülüyordu.

Aslında bu işe az bir para ayırarak, ülkemize inanılmaz bir turizm geliri getirmek mümkün. Mesela Mısır turizmden, yıllık 14 milyar dolara yakın bir para kazanıyor. İnanın biz, eğer ki tarihimize sahip çıkarsak, Türkiye’de yılda 20 milyar dolara bile para demeyiz. Çünkü o kadar önemli bir tarihi bölgenin üzerinde yaşıyoruz.

Ancak maalesef ülkemizdeki tarihi kalıntılar, yağmacıların ve mezar hırsızlarının insafına terk edilmiş durumda.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi