Büyükşehir bürokrasisinin gözü Ünlüce’de 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde 3 yılı Hukuk Müşavirliği, 5 yılı da Genel Sekreterlik olmak üzere 8 yıldır önemli görevlerde bulunan ve seçimi kazanıp başkan olan Ayşe Ünlüce, belediye bürokrasisinin odağında.

3 Mayıs 2024 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde 3 yılı Hukuk Müşavirliği, 5 yılı da Genel Sekreterlik olmak üzere 8 yıldır önemli görevlerde bulunan ve seçimi kazanıp başkan olan Ayşe Ünlüce, belediye bürokrasisinin odağında.
Yoğun ziyaretçi trafiği süren Ayşe Ünlüce’nin kendisinin de uzun süre birlikte mesai yaptığı Yılmaz Büyükerşen’in ekibinde bir değişikliğe gidip gitmeyeceği merak konusu.
Eskişehir kamuoyunun yakından tanıdığı, DSP İl Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği yapan, Büyükerşen ile DSP’den CHP’ye geçen avukat Ayhan Kavas’ı baş danışman olarak atayan Ünlüce’nin, büyükşehir bürokrasisinde kısa sürede bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.
Büyükşehir Belediyesinde en önemli makamlarından biri Genel Sekreterlik, diğeri de Eskişehir Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürlüğü.
Her iki koltukta da Recai Erdir (vekil) ve Oğuzhan Özen gibi başarılı iki isim oturuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanının en yakınındaki başka bürokratlar ise Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarıdır.
Burada değişim ya da terfi bekleyenler mutlaka vardır.
Diyeceğim o ki…
Ünlüce’nin, kısa süre içinde değişiklik yapması beklenmiyor.
Ancak…
Dört-beş ay sonra belediyede görev yeri değişikleri ve yeni isimlerin bazı önemli mevkilere geleceğini öngörüyoruz dersek sanırım yanılmış olmayız.

Yeni çıkacak banknotlara uygun para sayma makinesi!  

Marketler zinciri BİM para sayma makinesi satışı yapacağını duyurdu.
Fiyatı 1.990 lira olarak belirlenen makinenin afişini mağazalarının camlarına da asan BİM, burada “Tüm para birimlerini sayma, şüpheli para tespit etme, dakikada 1000 banknot sayma, deste yapma” gibi özellikleri de sıralamış.
Makinenin bu köşeye konu olmasının nedeni ise özelliklerinden biri olarak sıralanan “tedavüle çıkacak yeni para birimlerine uyumlu” ibaresi…
Merkez Bankası’nın 500 ve 1000 TL'lik banknotları basacağı neredeyse kesin.
Ancak ne zaman tedavüle gireceği tartışma konusu.
Sadece tahminler var. Bazı ekonomistlerin değerlendirmelerine göre 500 ve 1000 TL’lik banknotlar birkaç ay içinde tedavüle girecek. 
Bankamatiklerin 5 ve 20 liraları artık kabul etmediği bir dönemde BİM de yeni para sayma makinesini “tedavüle çıkacak yeni para birimlerine uyumlu” ibaresiyle satışa sunuyorsa eğer…
Yeni banknotlar yakında piyasaya çıkacak demektir.

İzmir hızlı treni Eskişehir’i pas geçmemeli!

Planlanan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı Eskişehir’in güneyinden geçiyor.
Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen istasyonları bulunan tren hattında il sınırımızdan geçmesine karşın Eskişehir’in yok sayılması kabul edilemez.
Bu konuyu herkesin kendine dert edinmesi lazım.
CHP Eskişehir milletvekillerinin gündeme taşıdığı hatta Jale Nur Süllü’nün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdiği Ankara-İzmir hızlı treni meselesine tepki gösterenlerden biri de Ticaret Odası Başkanı Metin Güler oldu.
Soru önergesinde, “Eskişehir il sınırından geçen tren hattı güzergahındaki durak ve istasyonlar arasında Eskişehir’in yer almadığının görülmesi, havalimanı ulaşımı da engellenen Eskişehir kamuoyunda hayal kırıklığı ve rahatsızlık yaratmıştır” ifadesini kullanan Süllü, son derece haklı.
Güzergahın gözden geçirilmesi şart.
1 milyona yakın nüfusu bulunan Eskişehir, yolcu potansiyeli bakımından da yok sayılamaz. 
AK Parti iktidarı eğer belediyelerini kazanamadığı illere üvey evlat muamelesi yapmaya çalışıyorsa nafile…
Çünkü Eskişehirliler bu konuda şerbetli…
Bilin istedim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi