Büyük siyanür tehlikesi kapımızda 

Tepebaşı’na bağlı Atalan ve Mihalgazi’ye bağlı Alpagut mahallelerinde altın ve gümüş işletmeciliği yapılmak isteniyor.

29 Temmuz 2024 08:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı’na bağlı Atalan ve Mihalgazi’ye bağlı Alpagut mahallelerinde altın ve gümüş işletmeciliği yapılmak isteniyor. Söz konusu ocaklarda altını ve gümüşü ayrıştırmak için siyanür kullanılacak. 

Bu tip madenlerde siyanür kullanılması dünyada çok yaygın. Ancak siyanür çok tehlikeli bir madde olduğu için bu ocakların ciddi önlemler alması gerekiyor. Maalesef ülkemizde bu tip önlemlerin göstermelik olarak alındığına ilişkin çok sayıda örnek var. İşte Erzincan’a bağlı İliç’te meydana gelen kazayı hatırlıyoruz. Çok net söylüyorum; bu tarz bir kaza, ancak gelişmemiş ülkelerde olur.

Elbette toprağın altındaki zenginliklerimizi yer yüzüne çıkartmalıyız. Böylece millet olarak zenginleşiriz. Ancak Türkiye’de zenginleşmek AK Parti’ye yakın işadamlarının işi. Bu tip madenlerden devletin kasasına ancak sembolik miktarda para giriyor.

Ayrıca AK Müteahhitler devletin kurallarına uymuyor ve büyük çevre felaketleri yaşanıyor. Sonra da yetkililer kendi işadamlarını kolluyor ve “Bu işin fıtratında var” diyerek işi

Allah’a havale ediyorlar.

Son olarak Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Selma Güder, patlatmalı açık ocak işletmeciliği ve siyanür yığın liçi yöntemi ile çıkarılacak cevherin tarım alanlarına vereceği zararın tahmin bile edilemeyeceğini belirterek, “Olası bir kaymada Mihalgazi tarım alanları ve Sakarya Nehri’nin kirletilmesi yıllarca tarımın yapılamaması anlamına gelecektir” dedi.

Belli ki birileri servetlerine servet katacak, ancak olan yine gariban köylüye, tabiata ve Eskişehirlilere olacak. Özetle 23 senelik “Milletin malı deniz, yemeyen keriz” düzeni Eskişehir’de de devam edecek.

İkinci parkı bekliyoruz 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ikinci bir ‘Pati Park’ yapacaklarının müjdesini verdi.

Bilmeyenler için söyleyelim; Batıkent Mahallesi’nde daha önce bir pati park açılmıştı. Evcil köpeği olan vatandaşlarımız burada hayvanlarını özgürce gezdirebiliyordu. İşte bu park o kadar ilgi görmüş ki, Büyükşehir Belediyesi söz konusu parkın bir benzerini daha açmaya karar vermiş. Osmangazi Mahallesi’nde temelleri atılan bu parkın bir an önce hizmete girmesini bekliyoruz. Bizlerden daha çok da patili dostlarımız bekliyor.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi