Yerel seçimlerin ardından Eskişehir’in bazı mahallelerine yaşanan imar sorunları bir bir ele alınmaya başlandı.
Yerel seçimlerin ardından Eskişehir’in bazı mahallelerine yaşanan imar sorunları bir bir ele alınmaya başlandı.
İmar düzenlemelerinde öncelik verilen yerler saptandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında geçen hafta bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, teknik çalışmaları belli bir aşamaya gelen imar konusunu ele aldı.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaptığımız görüşmede, imar düzenlemesine ilişkin önemli ipuçları verdi.
Başkan Kurt, Odunpazarı ilçesinde önceliği Erenköy ve 71 Evler mahallelerine verdiklerini belirterek, TOKİ konutlarının dışında kalan plansız alanların imarıyla ilgili teknik çalışmaların sona yaklaştığını söyledi.
Burada 2 olan kat yüksekliğinin artırılması konusunda vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını anımsatan Başkan Kurt, teknik çalışmalar tamamlandığında ne kadar kat artışı olacağını da içeren planları Odunpazarı Meclisi’nden geçirdikten hemen sonra Büyükşehir Meclisine getireceklerini kaydetti.
Mustafa Özel Caddesi çevresindeki düzenlemeyi Büyükşehir Belediyesi teknik ekiplerinin çalıştığını da dile getiren Başkan Kurt, bu bölgelerin dışındaki mahallelerde de vatandaşın imarla ilgili sorunlarının tamamını çözeceklerini söyledi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da ESTV’de katıldığı programda, seçimlerden önce imarla ilgili verdikleri sözleri yerine getirme adına yürütülen teknik çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı.
Bu konuda önceliği verdikleri Yeşiltepe Mahallesi’nde 4 kata çıkacak kat artırımını içeren imar düzenlemesinin yakın zamanda tamamlanacağını, hemen ardından bir diğer sorunlu mahalle Fevziçakmak’taki imar düzenlemesini gerçekleştireceklerini söyledi.
Başkan Ataç, kimsenin kaybı olmadan bunu hayata geçireceklerini söylemeyi de ihmal etmedi.
Hasılı…
Seçim öncesi verdikleri sözleri bir an önce hayata geçirmek için kolları sıvayan Başkanlar Ünlüce, Kurt ve Ataç’ın uyumlu çalışmaları çözüm odaklı sonuçlar doğuruyor.
Bundan da vatandaş yararlanıyor.
Sokak hayvanları için kökten çözüm böyle olur!
Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişik öncesi gündeme gelen sokak hayvanlarının durumuna ilişkin tartışmalarda iktidarın sorunu kökünden çözecek çabadan uzak durduğu çokça eleştirilmişti.
Şehir merkezlerinde sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve aşılama işlemini barınaklarda gerçekleştiren belediyelerde yetkililer, en çok kırsal ilçeler ve köylerdeki üremenin önüne geçilmesi gerektiği konusunda hemfikirdi.
Ancak bu konuda bir adım atılmıyordu.
Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin hayvan barınaklarına ek olarak Eskişehir’de yeni barınak yapmak için kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, işte bu sorunu kökten çözmek amacıyla Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile iş birliği protokolü imzaladı.
Gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bu protokol ile kırsal ilçelerdeki çoban ve bekçi köpekleri için sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı yapılacak.
Pilot ilçe olarak da Sivrihisar belirlendi.
Belediyenin açıklamasına göre, buradaki çoban ve bekçi köpeklerini kayıt altına alarak sahiplendirme, mikroçipleme, kimliklendirme ve kuduz aşısı çalışması gerçekleştirilecek. Sonrasında da diğer kırsal ilçelerde çalışmalar başlayacak.
Başkan Ünlüce, “Asıl sorunun kaynağı kırsalda olduğu için bununla ilgili neler yapabiliriz konusunda çalışma yaptık ve ayakları yere sağlam basan bir protokol imzaladık. Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için de ihale süreci tamamlandı. Yer teslimi yapıldı. Barınağın hemen yanında Doğal Yaşam Alanı da oluşturacağız” dedi.
Oda Başkanı Erdinç Yuva da “Bu protokol Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Sokak hayvanları sorununu çözmek istiyorsak kırsalı çözmemiz lazım” ifadesini kullandı.
Bir sorun kökten ancak böyle çözülebilirdi.
Eğer ehline danışır, evrensel uygulamaları dikkate alırsanız boşa kürek çekmemiş olursunuz.
Alın size güzel bir örnek.