Ak Parti iktidarının ülke genelinde CHP’li belediyelere karşı izlediği politika ortada. Kimse iktidarın, eskiden devlete şimdi iktidara bağlı kurum ve kuruluşların hakkaniyetli, adil ve şeffaf bir tavırda olduğunu söyleyemez
Ak Parti iktidarının ülke genelinde CHP’li belediyelere karşı izlediği politika ortada. Kimse iktidarın, eskiden devlete şimdi iktidara bağlı kurum ve kuruluşların hakkaniyetli, adil ve şeffaf bir tavırda olduğunu söyleyemez.
Bu tavrı Eskişehir’de de yıllardır gözlemliyoruz. Özellikle atıl durumda olan alanlar, binalar hatta mesire yeri ve piknik alanlarında dahi bolca tatbik ediyoruz.
Öyle ki yıllardır tek çivi çakılmayan bir alanı CHP’li bir belediye istemesin, o alan hemen kıymetleniyor, değerleniyor, birden o atalet durumu ortadan kalkıyor.
Tabi belediye istediği içi verilmeyen ve maalesef çürümeye terk edilen alanlar, binalar da yok değil.
Özellikle Odunpazarı Belediyesi bu durumla sık karşılaşan bir yerel yönetim.
Mesela Gökmeydan Spor Kompleksi yapılıncaya kadar öylece duran ve tek çivi çakılmayan alan spor kompleksi inşa edilince çok kıymetli olmuştu.
Mesela Şehri Derya Piknik Alanı Belediye CHP’ye geçince birden DSİ’nin aklına gelmiş ve ben işleteceğim diyerek geri alınmıştı.
Aynı şekilde fidanlıkta bilimsel araştırma yapılacak diye ihale iptal edilmiş ve orman bölge müdürlüğü piknik alanına yeniden piknik alanı yapmıştı…
Peki, bunları neden hatırladık, neden aklımıza geldi.
Dün gazetemizde ve Es TV Haber bülteninde ekrana getirdiğimiz bir haber var. Hakkında soru işaretlerinin oluştuğu bir alan.
Orhangazi mahallesinde yaklaşık 50 dönüm büyüklüğünde ve yıllardır boş, atıl duran, içindeki binaların çürüdüğü bir alan.
Bu alan Telekom bölge müdürlüğüne aitmiş. Yani imar planlarında kamu alanı olarak gözüküyor. Yani burada sadece kamu kurumu faaliyet gösterebilir.
Odunpazarı Belediyesi’de bölgeye cazibe kazandırmak için bu alanı parasını vererek satın almak istiyor. Bu konuda 2019 yılına kadar büyük çaba harcıyor ve ciddi bir gelişme kaydediyor.
Ancak pandemi öncesine kadar iyi giden görüşmeler birden kesiliyor.
Görüşülecek muhatap dahi bulunamadığı ifade ediliyor.
Sonra bu alanda bulunan binada tadilat çalışmaları başladığı ortaya çıkıyor. Küçük çaplı olsa dahi tadilat ile ilgili bilgi veren, ruhsat başvurusu yapan herhangi bir kurum yok.
Yine bu alanın özel bir şahsa devredildiği ya da kiralandığı hatta ticari faaliyet için değerlendirileceği gibi çok kişinin dillendirdiği söylentiler var.
Yani yıllardır kaderine terk edilmiş, atıl olan bu alan ne hikmetse Odunpazarı değerlendirmek isteyince kıymete binmiş.
Geçmişte yaşanan tabloya benzer bir süreç olunca insan düşünmeden edemiyor. Acaba bu işin altında bir bit yeniği var mı? Özel şahıs buraya resmi olarak ruhsat alamaz, şayet öyleyse bu alan nasıl işletilecek, nasıl kullanılacak diye bir ton soru cevap bekliyor.
Geçmiş yıllarda yaşananlara tesadüf, öyle rast geldi dendiği için bende merak ediyorum.
Bu da mı tesadüf acaba?