Başkan Sakallı, bakan Bayraktar'la görüştü

Dünkü yazımı okuyan bir arkadaşım telefon etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğa

12 Haziran 2012 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünkü yazımı okuyan bir arkadaşım telefon etti. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Karadeniz Ereğli’de yapılan MÜSİAD’ın 77’nci Genel İdare Kurulu toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüşme yaptıklarını söyledi. Bu görüşmede Sanayi Çarşısı’nda önemli bir adımın atıldığını müjdeledi.
Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü Zonguldak Karadeniz Ereğli’de MÜSİAD’ın 77’nci Genel İdare Kurulu toplantısına MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Dr. Sıtkı Karaca da davetli idi. Karaca, bu toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’yı da davet etmiş.
Toplantının sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Odunpazarı ilçesinde yapılacak olan ‘Kentsel Dönüşüm’ ile bilgi vermiş.
Başkan Sakallı, özellikle iki bölgede yapılacak olan ‘kentsel dönüşüm’ün Odunpazarı ilçesi için çok çok önemli olduğunu söylemiş.
‘Kurulduğunda şehrin bir ucunda olan küçük sanayi sitesinin, şehrin giderek batıya kayması ile yapılan konutların ve mahallelerin arasında kaldı. Bu da hem trafiğin kilitlenmesine hem de sanayi çarşısı civarında oturan mahalle sakinlerinin şikayetlerine neden oluyor. Sanayi Çarşı’nın acilen bulunduğu bölgeden taşınması gerekir. Zaten buradaki esnafların büyük çoğunluğu kurdukları kooperatif aracılığı ile başka bir yerde yeni ve modern dükkan sahibi oldular. Eğer bu bölge de hemen kentsel dönüşüm uygulamasına geçilecek olunur ise şehir adına depreme dayanaklı yeni ve modern binalar yapılması mümkün olur. TOKİ kısa zamanda burada inşaata başlama kararı alır ise Sanayi Çarşısı’ndaki esnaflarda yeni yerlerine taşınırlar.’
Başkan Sakallı, Bakan Bayraktar’a sadece Sanayi Çarşısı’nı değil, şehrin girişi olan Gündoğdu Mahallesi’nin çevre yolu üzerinde kalan yıkık dökük binaların yol açtığı çirkin görüntüden de bahsetmiş. Şehir içerisine girmeden çevre yolundan geçenlerin Gündoğdu Mahallesi’nin, sanki savaştan çıkmış veya depremde yıkılmış görüntüsünden duydukları rahatsızlığı da gündeme getirmiş. Bakan Bayraktar’dan bu bölgede de bir an evvel ‘kentsel dönüşüm’ uygulama yapılmasını istemiş.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya, TOKİ ile görüşerek hem Sanayi Çarşısı hem de Gündoğdu Mahallesi’nde ‘kentsel dönüşüm’ için gerekli çalışmalara başlamalarının talimatını vereceğini söylemiş.
TOKİ, eğer bu yıl içerisinde hem Sanayi Çarşısı hem de Gündoğdu Mahallesi’nde çalışmalara başlayabilirse, en geç iki yıl içerisinde Eskişehir iki yeni yüze kavuşabilir.
 
 
AK PARTİ VE TAYYİP ERDOĞAN
 
Geçtiğimiz Pazar günü Habertürk Gazetesi’nde ilginç bir anket yayınlandı. Anket sonuçlarıma mutlaka bakmışınızdır. Bakma fırsatınız olmadı ise internetten arayarak bulabilirsiniz.
Bu kez Cumhurbaşkanı halkın oyları ile seçilecek. Yani artık Cumhurbaşkanı için de önümüze sandık konulacak. Sandığa gidip Cumhurbaşkanı kim olsun? Sorusunun cevabını sandığa atacağımız oylarla biz vereceğiz.
Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından 81 ilde hem kent merkezinde hem de kırsalda 751’i kadın 749’u erkek, toplam 1500 kişiyle telefonla ‘Cumhurbaşkanı kim olsun?’ diye sorulmuş.
1500 kişi arasında yapılan ankette Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevi sona erdikten sonra o makama oturması uygun görülmüş.
Peki, Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, görevi sona erecek Abdullah Gül ise ne olacak?
Bu ankette onun da cevabı aranmış.
Cumhurbaşkanlığı görevi sona erecek Abdullah Gül’ün ise Ak Parti’nin başına geçmesi isteniyormuş.
Abdullah Gül Ak Parti’nin Genel Başkanı olması halinde Ak Parti oylarını korur mu? Yoksa düşer mi? sorusu da sorulmuş ankete katılanlara.
Aralık ayında 81.7, Mart ayında 86.2, Haziran 2012 de ise ankete katılanların yüzde 93.4’ü ‘Erdoğan olmasa da Ak Parti siyasi yaşamına devam eder’ diye yanıtlamışlar.
İşte ben bu görüşe katılmıyorum.
Eğer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olursa, tıpkı geçmişte örneklerini yaşadığımız gibi Ak Parti’nin oyları da giderek düşer. Rahmetli Turgut Özal ile Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı olarak partilerinin başından ayrılınca ANAP ve DYP’nin oyları hızla erimiş ve her iki parti iki seçim sonunda baraj altında kalmışlardı. ANAP ile DYP yeniden güç olmak için birleşseler de maziyi arıyorlar.
Sözün özü Recep Tayyip Erdoğan’ın başında olmadığı Ak Parti de, çok değil iki seçim sonunda Türk siyasi hayatında tıpkı ANAP ve DYP’nin düştüğü duruma düşer. ANAP-DYP birleşmesiyle Demokrat Parti adını alan bu partinin en azından 1950’lere dayanan mazisi ve tabanı var. AKP’nin tıpkı ANAP gibi tabanı yok. Bu nedenle siyasi ömrünü tamamlaması çabuk olur.
Peki, Ak Parti’nin yerini kim alır?
Geçmişin en güçlü merkez sağ partileri olan ANAP ve DYP’nin yerini nasıl Ak Parti aldıysa, Ak Parti’den doğan boşluğu da Türk seçmeni bir şekilde doldurmasını bilir.
 
 
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi