Başkan Ataç açtı ağzını yumdu gözünü!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programında meslektaşım Murat Taşkın ile bendenizin konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu.

19 Eylül 2024 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programında meslektaşım Murat Taşkın ile bendenizin konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu.
Eskişehir’in şu anda en deneyimli belediye başkanı olarak ağabey konumunda bulunan Başkan Ataç, bildim bileli siyasete mesafeli durmuştur.
“Belediye Başkanı seçildiğim gün parti rozetini çıkarır her yurttaşa eşit hizmet anlayışıyla çalışırım” şiarını düstur edinen başkanlardan yani…
Ataç’ı, ilk defa belediye başkanı seçildiği dönemden bugüne, yakından tanıma fırsatı bulmuş bir gazeteci olarak…
“Halkla bu kadar sıkı gönül bağı kurabilen bir başka başkan görmedim” dersem yeridir.
AK Parti’nin neredeyse her seçimde -seçimi bile bile kaybetmek istemediklerinden olsa gerek- karşısına rakip bulmakta güçlük çektiği Ataç, ezici bir üstünlükle yine seçimi kazanarak bir dönem daha Tepebaşı’nı yönetmeye başladı. 
Dile kolay 5. döneminde…
Vurgulu kelimeleri kullanmayı seven Ataç, programda özellikle seçim öncesi kendi hakkında hasta olduğuna ilişkin dedikodu yapan CHP’li bir kadın milletvekiline çok öfkelendiğini dile getirdi.
Öyle ki açtı ağzını yumdu gözünü.

“Bunları Allah’a havale ediyorum”

Başkan Ataç, “Bizim partinin içinden çıkan bazı çatlak sesler de var. Seçim öncesi CHP’de milletvekilliği yapmış bir kadın milletvekili, benimle ilgili hasta olduğum, hatta kanser hastası olduğum konusunda dedikodu yaptı. Enis Berberoğlu’na hasta olduğum için beni aday yapmamaları konusunda telkinde bulunmuş. Bu yayıldı. Hakikaten insanlar inanmışlar. Belli bir zamanım; arayıp, hatır soranları iyi olduğum konusunda ikna etmekle geçti. Eskişehirliler baksınlar bana, görsünler hasta mıyım değil miyim? Bu münafıklara inanmasınlar. İşleri güçleri sahtekarlık. İnsanın sağlığıyla oynanmaz. Bunları Allah’a havale ediyorum. Beter olsunlar”  ifadesini kullandı.
O milletvekili kendini biliyor demekle yetinelim…

Önce Yeşiltepe ardından da Fevziçakmak’a imar düzenlemesi 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile bir araya gelip imar sorunu bulunan mahallelerle ilgili son noktayı koyacaklarına da değinen Ataç, “Aksayan imar konularının başlıklarını konuşacağız. Biz zaten bunun sözünü verdik. Yeşiltepe Mahallesi’nde yapılacak planlama da hazır. Bitirdiler arkadaşlar. Çok da güzel oluyor. Vatandaşı endişelendirecek bir durum yok. Kimsenin milimi kaybolmayacak. Bundan sonra da Fevziçakmak Mahallesi’nin imarını halledeceğiz” dedi.

“AÜ’ye dışarıdan rektör atamaktan vazgeçin artık”

Anadolu Üniversitesi’ne dışarıdan atanan profesörler Şafak Ertan Çomaklı ve Fuat Erdal’ın görevden alınmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Ataç, “Anadolu Üniversitesi ile yakından ilişkimiz oldu Ataç ailesi olarak. Ağabeyim Engin Ataç rektörlük yaptı, 5 yıl ben hekimlik yaptım. Kardeşim araştırma görevlisi olarak görev yaptı. Bir dönemden sonra üniversitenin içine ayak basmak dahi içimden gelmiyor. Dışarıdan atanan rektörler, buraya rektörlük yapmaya değil siyaset yapmaya geliyorlar. Hemen kendi kadrolarını kuruyorlar dışarıdaki üniversitelerden. Buradaki üniversitenin bütünlüğünü bozuyorlar. Şafak Ertan Çomaklı ve Fuat Erdal dışarıdan geldi. İkisini de görevden aldılar. Dışarıdan atamadan vazgeçin artık, olmuyor görüyorsunuz. Bu üniversitede rektörlük yapacak çok değerli hocalarımız var. Gözünüzü açın, bunu irdeleyin. Üniversitemizin kendi hüviyetini artık iade edin”  yorumunu yapmayı ihmal etmedi.
Hasılı…
Uygar ve modern bir Eskişehir’in kültürel zenginliğine düzenlediği festivaller ve kalıcı eserleriyle önemli katkıda bulunan “Eskişehir’in Ahmet ağabeyi” Ataç, durmadan, yorulmadan çözüm odaklı hizmet üretmeyi sürdürüyor.
Her şehrin “iyi kileri” vardır…
Başkan Ataç da Eskişehir için öyle.
Kalın sağlıcakla.

Eskişehir TOKİ’de sorunlar bitmiyor!

TOKİ Mamuca konutlarında 2. Etabın daire teslimleri 9 Eylül’de başladı.
Başladı başlamasına ama daha hak sahipleri evlerine taşınmadan tesisat kaçağı, boya eksikliği gibi şikayetler art arda geliyor.
Sadece bu olsa neyse.
Asıl sorun KDV’de.
Eskişehir’de inşaat ihaleleri 1 ve 11 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan TOKİ Mamuca 3. ve 4. Etaplarındaki toplam 2 bin 83 konutun hak sahibi, yüzde 1 yerine yüzde 10 KDV ödemek zorunda kalıyor.
Haklı olarak isyan ediyorlar.
Örneğin brüt 107 metrekare 3+1 büyüklükteki konutun sahibi yüzde 1 KDV olarak 16 bin 873 lira ödeme yaparken, 3 ve 4. Etap’ta aynı büyüklükteki konutun sahibi ise yüzde 10 KDV’li 168 bin 730 lira ödemek zorunda.
3 ve 4. Etaptaki 2 bin 83 dairenin ihaleleri 1 ve 10 gün önce yapılsa onlar da yüzde 1 KDV ödeyeceklerdi.
Hani hep “Siyaset yapmayın” denir ya.
TOKİ Mamuca’da mağdur olan bu hak sahipleri için “siyaset yapın” diyorum.
AK Parti milletvekilleri, il ve ilçe başkanları şimdi siyaseti konuşturma zamanı.
Siyaset yapın da TOKİ’den bin bir güçlükle ev sahibi olanların şu sorunlarını çözün.
Şimdi siyasetin tam zamanı.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi