Bahçeli aba altından sopa gösterdi!

MHP lideri Devlet Bahçeli, yine “aba altından sopa göstermeyi” ihmal etmedi.

26 Haziran 2024 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
MHP lideri Devlet Bahçeli, yine “aba altından sopa göstermeyi” ihmal etmedi.
Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, iddiaların aksine Cumhur İttifakı’nın “Türk milletinin ruh kökü” benzetmesiyle sapasağlam ayakta olduğunu vurguladı.
Bununla da yetinmedi.
CHP’ye yönelik yine “mahalle kabadayısı” ifadeleriyle eleştirilerde bulundu.
Sinan Ateş cinayetiyle ilgili görülecek davayı, adını zikretmeden “malum dava” olarak niteledi.
Bahçeli’nin konuşmasından satır başlarını vererek girizgah yaptıktan sonra gelelim asıl meseleye…
Kulislerde konuşulanlara göre, MHP kurmayları, AK Parti’ye “Eğer İçişleri ve Adalet bakanlıklarındaki MHP’liler görevden alınırsa Devlet Bahçeli erken seçim çıkışında bulunacak” mesajını verdi.
Diyeceksiniz ki “Niye bu iki bakanlık?”
Çünkü Sinan Ateş cinayetiyle MHP’li eski milletvekili ve Ülkü Ocakları yöneticilerinin ilişkilendirilmesi söz konusu.
Devlet Bahçeli, aba altından sopa göstererek şu uyarıda bulundu:
“1 Temmuz'da başlayacak malum cinayet davası ile partimizi ilişkilendirmek için tek ayak üstünde 40 yalan söylerler. Kimin kimlerle iş tutuştuğunu, sağda solda neler konuşulduğunu çok iyi biliyoruz. Davamızı 3-5 çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. Ortalıkta gezen kuklaların başlarının tahrikiyle MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız. Bizi sindirmeye çalıştıklarını görmedik mi sanılıyor? MHP ile aşık atılamaz. 1 Temmuz'daki davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır. Kim ne biliyorsa mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim.”
Hiçbir ortaklık aba altından gösterilen sopalarla uzun sürmez.
Çatırdayan Cumhur İttifakı’nı nasıl Bahçeli kurduysa yine Bahçeli yıkacak gibi görünüyor.
Çünkü, oy kaybı yaşayan AK Parti’nin yeni ittifak arayışında olduğunun farkında.
İlk tuğlayı çeken yine Bahçeli olacaktır.
Durum bunu gösteriyor.

Eskişehir’in “büyükleri” belli oldu!

İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırması Eskişehir’i de ilgilendiren önemli bir tabloyu ortaya koydu.
AK Parti iktidarınca 2005 yılında gerçekleştirilen özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Koç ailesine satışı yapılan TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 484,2 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu. 
Yine Koç ailesine ait Ford Otomotiv ikinci, Azerbaycan devletine ait petrol ve doğalgaz şirketi Star Rafineri ise 226,8 milyar liralık üretimden satışla 3'üncü sırada yer aldı.
İSO’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine, Eskişehir merkezli ve merkezi şehir dışında olup Eskişehir’de üretim yapan 17 sanayi kuruluşu girmeyi başardı.
Ford Otomotiv, Arçelik, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, Eti Gıda, Eti Maden İşletmeleri, Türkiye Şeker Fabrikaları, Modern Oluklu Mukavva Ambalaj, TEI, Çimsa, Pınar Süt, Renta Elektrikli Ev Aletleri, Yorglass Cam, Konveyör Beyaz Eşya ve Otomotiv, TÜRASAŞ, Korel Elektronik, İzocam ve Alp Havacılık İSO'nun açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer aldı.
Binlerce kişiye istihdam sağlayıp, katma değer yaratan Eskişehir’deki bu sanayi kuruluşlarının ilk 500’de yer alması büyüklüklerinin de bir göstergesi.
İlk 500’e giren sanayi kuruluşlarını tebrik ediyor, sayılarının artmasını diliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi