Ayşe Ünlüce’nin bu projeleriyle emekli ve yoksulun yüzü gülecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, seçimden önce ve sonra ESTV’de yaptığımız programlarda, en düşük emekli maaşı alarak açlık sınırında yaşamaya mahkum edilen emekliler ile yoksul kesimin öncelikler listesinde yer aldığını söyledi.

29 Temmuz 2024 08:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, seçimden önce ve sonra ESTV’de yaptığımız programlarda, en düşük emekli maaşı alarak açlık sınırında yaşamaya mahkum edilen emekliler ile yoksul kesimin öncelikler listesinde yer aldığını söyledi.

Seçimleri büyük bir farkla kazandıktan sonra başka bir geliri olmayan en düşük aylıklı emeklilere destek almaları amacıyla belediyeye müracaat etmeleri konusunda çağrı yapan Ünlüce, söz verdiği projeleri art arda hayata geçirmeye özen gösteriyor.

En son gece seferleriyle uzun yaz gecelerinde yurttaşa kolaylık sağlayan Ünlüce, yine emeklilere yönelik verdiği sözlerden Aktif Yaşam Parkı’nı hizmete açmaya hazırlanıyor.
Sazova’daki Eskişehir Atatürk Stadı’nın hemen arkasında yer alan 45 dönümlük parkta, daha çok emeklilerin yararlanabileceği, içinde uygun fiyatlı kafeler, kıdemli vatandaşların sosyalleşebileceği mekanlar, yürüyüş-koşu ve bisiklet yolları, egzersiz alanları, sanat ve eğitim alanları olacak. Torunlarını eğlendirebilecekleri çocuk parklarının da yer alacağı

Aktif Yaşam Parkı, eylül ayında hizmete açılacak.

Ünlüce’nin bir diğer önemli projesi yine eylül ayı gibi, birkaç ay içinde hayata geçecek.

İlki bilindiği üzere Halk Lokantası…

Diğeri ise Belediye Mutfağı…

Halk Lokantası’nın yeri konusunda birkaç mevcut belediye binası gündemde, ayrıca kiralama yöntemiyle de bunu gerçekleştirebileceklerini ifade etti Ayşe Başkan. 
Yoksul vatandaşların hayatına değecek bir diğer proje Belediye Mutfağı ise şehrin çeperlerinde yaşayan, daha çok düşük gelire sahip yurttaşların ikamet ettiği mahallelerde mobil büfe tarzında araçlarla çok uygun fiyatlı 3 ya da 4 kap yemek hizmetini içeriyor.

Aşevi aracılığıyla zaten ihtiyaç sahiplerinin yemek gereksinimlerini karşıladıklarını anlatan Başkan Ünlüce, mobil büfeler aracılığıyla cüzi fiyatlarla 3-4 kap yemek hizmeti sunarak, dezavantajlı grupların hayatını kolaylaştırmayı planladıklarını söyledi.

Konuştukça konu konuyu açıyor tabiî ki…

Başkan Ünlüce’ye, Sakarbaşı’ndan kente su getirilmesini amaçlayan ve DSİ ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) arasında 2021 yılında imzalanan protokol gereği planlama ihalesi sürecindeki projenin, kurak nedeniyle rafa kalkma ihtimali olup olmadığını da sordum.

Ünlüce, şöyle konuştu:

“DSİ ve ESKİ ekipleri debinin ne zaman düştüğü, boru hattının nereden geçeceği, su toplama merkezlerinin yeri, cazibenin nasıl olacağına ilişkin çalışmaları tam da bunun için yapıyor.

Yani, planlama ihalesinin amaçlarından biri de Çifteler’den gelecek suyun hangi aylarda alınacağı, debinin hangi aylarda en verimli hale geldiği gibi konular. Bununla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu anda bu projenin rafa kalkması veya aksi bir durum söz konusu değil.”

Hasılı…

Polemiklerden uzak, siyaset yapmadan hizmet üretmek için çalıştığını gözlemlediğimiz Başkan Ünlüce’nin gayretleri, her gittiği etkinlikte, yürüdüğü cadde ve sokaklarda yurttaştan gördüğü yoğun ilgiden anlaşılıyor.

Ayşe Ünlüce, yurttaştan aldığı “başkanlık” vizesinin hakkını veriyor.

Kalın sağlıcakla.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi