Aşure zengin işi

Muharrem ayına girdik. Şimdiki gençler bilmez; eskiden Muharrem ayı demek, evlerde aşure kazanlarının kaynaması, komşuların birbirine aşure göndermekte yarış etmesi demekti. Tabii eski Türkiye’den bahsediyorum; yani eski Güçlü Türkiye’den. AK Parti Türkiye’sinde aşure kaynatmak zengin işi oldu. 

18 Temmuz 2024 09:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Muharrem ayına girdik. Şimdiki gençler bilmez; eskiden Muharrem ayı demek, evlerde aşure kazanlarının kaynaması, komşuların birbirine aşure göndermekte yarış etmesi demekti. Tabii eski Türkiye’den bahsediyorum; yani eski Güçlü Türkiye’den. AK Parti Türkiye’sinde aşure kaynatmak zengin işi oldu. 
Artık komşular aşure yapsalar bile kendilerine göre yapıyor. Hatta çoğu evde aşure yapılmıyor.
Buğdaydı, bademdi, şekerdi, incirdi, cevizdi derken, 4 kişilik bir ailenin bir tencere aşure yapabilmesi için 750 ila 1.000 lira arasında bir parayı gözden çıkartması gerekiyor.
Hele bir de eski geleneklerimize uyup, komşulara dağıtmaya kalkarsanız, ödeyeceğiniz para da ikiye katlanacaktır. Yani AK Parti öncesinde çok sıradan bir iş olan aşure yapmak ve komşulara dağıtmak için 1.500 – 2.000 lira arasında bir para ödemeniz gerekiyor.
Son olarak İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı aşure yaparak, vatandaşlarımıza dağıtmış. Kendilerine teşekkür ederiz. Çünkü bir takım kurumlar da sokakta aşure dağıtmasalar, çocuklarımız aşurenin tadını bile bilemeyecek.
Ne kadar kötü yönetildiğimizi anlatıyoruz, ancak çoğu zaman dinlemek istemeyen kulaklar bizi işitmiyor. En güzeli örneklerle anlatmak.
Millet olarak alt tarafı bir aşure bile yapamıyoruz. Bazen kendi kendime soruyorum; “Allah’ım! Biz ne büyük kabahat işledik de milletimizi böyle cezalandırıyorsun?..”

Vicdansız zamlar

Devlet Demiryolları tarafından Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. Zamla birlikte Ankara - Eskişehir hattındaki bilet fiyatı 225 liradan 280 liraya yükseltildi. Konya - Eskişehir bilet fiyatı 290 liradan 390 liraya yükselmiş oldu.
Yüksek Hızlı Tren elbette çok güzel bir hizmet. Söz konusu hizmetten dolayı mevcut hükûmete teşekkür ediyoruz. Ancak millete yapılan bir hizmetin değerli olabilmesi için, yine milletimiz tarafından ulaşılabilir olması lazım. 
Zaten pahalı olan tren fiyatlarına yüzde 25 zam yapmak, vatandaşın bu hizmetten faydalanmaması demektir. Ulaştırma Bakanlığı’na rica ediyoruz. Lütfen bu vicdansız zamları geri çeksinler.

Utanılacak zam

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseldiğini açıkladı.
22 senedir aynı yönetim altındayız. Artık bazı şeyleri öğrendik. Hükûmetin gurur duyacağı bir zam yapılırsa, televizyonların karşısına geçen isim Recep Tayyip Erdoğan olur. Sayın Erdoğan ballandıra ballandıra anlatır. Masasına gelen zammı beğenmediğini, yetkilileri bir güzel azarladığını ve yüce iradesini kullanarak maaş zamlarını artırdığını söyler.
Ancak ortada utanılacak bir zam varsa, açıklamayı da işte böyle ikinci sınıf isimler yapar.
Sadece açıklamayı kimin yapacağını bilmek bile, maaş zamlarının yeterli olup olmayacağını anlamamıza neden oluyor. Komedi gibi bir memlekette yaşıyoruz.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi