Aşk engel tanır mı?: Barfi!

Hilal Köver yazdı

6 Temmuz 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere Hindistan yapımı, hem ülkesinde hem de dünyada ses getiren bir filmden bahsedeceğim. Barfi! IMDB puanı 8.1 olan film, 150 dakika sürmesine rağmen izleyiciyi sıkmadan ilgisini çekmeyi başarmış. Hikayesinin güzel olmasının yanı sıra başrol oyuncusu Ranbir Kapoor yani Barfi’nin sıra dışı oyunculuğunun bir  Bollywood filmini böyle başarılı kılmasında büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Dilsiz ve sağır olan Barfi’nin aşkını, yaşama sevincini, mücadelesini ele alan filmi  yakından tanıyalım.

SAĞIR, DİLSİZ,
HAYAT DOLU
Hint filmi denince akla gelen renkli sahneler, hareketli müzikler bu filmde de mevcut. Özellikle benim gibi film müzikleri ilginizi çekiyorsa, Barfi’nin eğlenceli şarkılarını öneririm. Gelelim filmin konusuna. Barfi sağır aynı zamanda da dilsizdir. Annesini küçük yaşta kaybetmiştir. Böyle büyük sorunlara rağmen deli dolu, yaşadığı bölgede herkes tarafından tanınan, haylaz bir kişidir. Bir gün daha önce hiç yaşamadığı bir şeyi yaşar Barfi. Shruti isimli bir kadına aşık olur. Konuşamadan ve duyamadan aşkını öyle sempatik gösterir ki Barfi, Shruti de ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Bu sahneler o kadar şirin o kadar tatlı işlenmiş ki adeta içinize mutluluk aşılıyor. Bu kadar güzel şey sonrasında problemler çıkmaya başlıyor filmde. Shruti’nin ailesi Barfi’nin engellerini onların aşkı için engel görür ve kızlarını zengin bir adamla evlendirir. Bu durum karşısında yıkılan Barfi’yi ise başka sorunlar bekler. Günlük hayatımızda da maalesef sıklıkla karşılaştığımız engelli insanları ötekileştirme, bu filmle bir kez daha gözler önüne seriliyor. İzleyici ise Barfi ile gülüp, Barfi ile ağlıyor bu sahnelerde.

AŞK ÜÇGENİ
Annesinin ölümü sonrası Barfi’yi yetiştiren babası, ameliyat olacaktır ve paraya ihtiyaç vardır. İşte Barfi burada çareler üretmeye başlar. Karakola düşer. Jhilmil adındaki otistik çocukluk arkadaşını kaçırmakla suçlanır. Derken yeni bir aşk doğar. Aşk üçgeni de diyebiliriz buna. Çünkü Barfi yıllar sonra Shruti ile de karşılaşacaktır. Bir gün evde oturup keyifli bir film izlemek isterseniz Barfi tam size göre bir alternatif! 2012 yapımı filmin büyük bir kısmında konuşma olmamasına rağmen bu kadar beğenilmesi, sessiz sinema tadında olduğunu kanıtlıyor. Türkçeye ‘Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur’  adıyla çevrilen film izleyiciye ‘aşk engel tanır mı?’ sorusunu sorgulatıyor. Filmin çoğu sahnesinde masum ve saf sevgiyle karşılaşıyorsunuz. Beğendiğim bir diğer taraf ise filmin sonu. Beklenilenin aksine biten filmde gözyaşlarınıza engel olamayabilirsiniz.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi