Yaşamın İçinden: Ömer Duru
Adam bir işi için Ankara’ya gitmiş.
Behzat Bey diye birini görmesi gerekiyormuş.
Aksilik ya.
Adresi kaybetmiş.
Bunun üzerine İstanbul’daki arkadaşına telgraf çekip sormuş:
“Behzat Bey’in Ankara’da ki adresini biliyor musun?”
Ertesi gün arkadaşından yanıt gelmiş:
“Evet. ”
--//--
Söyler misiniz?
Kabahat kimin?
Soruyu soranda mı, yanıtı verende mi?
Önceki gün CHP İl Başkanı Erman Gölet İl Danışma Kurulu’nda AKP’yi eleştirip:
“Eskişehir’e hiçbir hizmet getirilmemiştir” demişti ya.
AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca bu eleştiriye;
“AKP hükümetinin Eskişehir’e 300’ün üzerinde hizmeti oldu” şeklinde verdiği yanıt çekti dikkatimi.
Doğrusu çok ilginç.
Sayın Koca hizmetin sayısını bildiğine göre, nereye ve nasıl yapıldığını, hangi kesimleri kucakladığını da açıklamalıydı değil mi?
Ne diyelim.
Böyle soruya böyle yanıt işte.
Adresi öğrenen öğrensin bakalım.
Hizmeti rakamsal ifade eden anlatsın.
--//--
Geçtiğimiz yıllarda yaşamıştık.
Milletvekili Murat Mercan, AKP İl Başkanı Murat Canözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve daha birçok AKP ileri gelenlerinin ve Vali Kadir Çalışıcı’nın da bulunduğu Anemon Otel’deki toplantıda, gazeteci Can Hacıoplu da tanıktır. Şimdi ki batçıklı yol yapımı sürüyordu.
Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’a sormuştum:
“Sayın Bakan çevreyolu ne olacak?”
Unakıtan Karayolları Genel Müdürü’nü çağırıp:
“Söyle müdür. Çevre yolu nereden geçecek? Muttalip tarafından mı, yoksa subay lojmanlarından filan mı?” demişti.
Genel müdür ise hiç unutmuyorum:
“Çevreyolu yapılacak? Ama yerini şimdi açıklayamam Bakanım” yanıtını vermişti.
Durup dururken bu nereden çıktı demeyin.
Yukarıdaki soru ve yanıtları yazarken aklıma geldi de sorayım dedim:
“Çevre yolu unutuldu mu? Batçıklı şehir içi yolu çevreyolu olarak mı kabul edildi acaba?”
Günlerin getirdiği
-Osman Yüksel’e kim üfledi?—
Osman Yüksel AKP’nin Eskişehir’de kurucu il başkanıdır. Kendisi ile söyleşide demişti ki ”Hocam sen bizi bizden iyi tanıyorsun.” İşimiz bu dediğimdeyse (şaka bir yana), bana basın danışmanlığı teklifi yapmıştı. Osman Yüksel partide sevilen bir isimdi. Halende öyle galiba ki, temayüllerde hep önde gidiyor. Bir AKP’linin “Milletvekilliği hakkıydı, ama aceleciliğinin ve heyecanının kurbanı oldu” demesini unutamam. İl Genel Meclisi Başkanlığı’ndan İl Başkanlığı’na atlayarak, partide bazılarına meydan okuyan Osman Yüksel, son günlerde parti içinde kendisine olumlu hava yaratmaya başlamış. Önceki gün bir mini toplantıda adı geçti. Ayhan Arslan’a yakın bilinen bir partili şöyle konuştu; ”Politikada yeni oyunlar oynanıyor. ETO Başkanı Harun Karacan’ın karşısına güya Osman Yüksel aday olarak çıkacakmış. Hiç böyle şey olur mu? Yüksel’in aday olması demek, arkasına AKP’yi almak anlamına gelir. Böyle olunca, Harun Karacan kime dayanacak? Bana kalırsa Osman Yüksel ETO Başkanlığı’na aday olmaz, aday yapılır. Harun Karacan ise böyle bir durumda aday olmayı göze alamaz.” Öyleyse diyorum, Osman Yüksel’in aklına ETO durup dururken nereden düştü. Kendisini, kim ya da kimler yelledi? Yüksel, yaşadığı olaylara dönmek için değil, ders almak için bakmalı artık. Ve de heyecanı neyse de işleri aceleye getirmemeli. Henüz net değil ama ETO Başkanlığı’na AKP kanadı Osman Yüksel’i önerirse, Harun Karacan ne olacak diyenler çıkabilir. Böyle olunca, en iyisi biraz beklemek. Çünkü politik tabanlı konularda peşin konuşmak yanlış oluyor.
--Erman bu işi bilir de—
Eskişehir’de kentsel dönüşüm tartışmaları son alınan Büyükşehir Belediye Meclis kararına göre ters yüz oldu.
Bazılarının “iyi oldu” dediği Sanayi Çarşısı, kentsel dönüşüm için çırpınan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya kaldı. Yaklaşık 1500 işyerinin bulunduğu Sanayi Çarşısı’ndaki esnafın çoğunun işyeri hazır. Buraya ne zaman gitsem, kime sorsam, aldığım yanıt ”Sakallı yapacakmış, Büyükerşen engelliyormuş” şeklinde oluyordu. Hatırlarsınız Burhan Sakallı bu bölge için hazırdı. Hatta taşınmak için esnafa gün bile vermişti. Şimdi buradaki asıl sorun yeni yerdeki kiraların yüksekliği. Halil Kılıç ve arkadaşları bacaklarını çelip oturdular işyerlerinin önüne. Buna engel olunmalı.
Her neyse bandan sonrası Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya kalıyor. Oyunbozanlık edeceğini sanmıyorum. Çalışmayı sever çünkü. Benim değinmek istediğim konu, CHP’nin İl Başkanı Erman Gölet’in tutumu.
Kendisi yıllarca Odunpazarı Belediyesi’nde çalışmıştır. Dahası İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı da yapmıştır. Neden konuşmuyor acaba? Neden bu çalışmaların getirisi ve götürüsünü anlatmıyor değil mi? Bir okurumun “Kızılinler geldi geçti Erman Gölet’in sesini duymadık. Erman Gölet, İ. Haşim Ateş ve Burhan Sakallı dönemlerinde pek çok konuya dahil olmuştur. Kaçak yapılar konusunu çok iyi bilmesi lazım. Öyleyse bildiklerini konuşsa iyi olmaz mı?” dediği için aldım köşeme.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...