AK Parti’yi tebrik ediyorum 

Şimdiye kadar eczanelerde reçete ve fatura işlemleri internet ortamında “Medula” adı verilen bir sistem dahilinde yapılıyordu.

18 Ekim 2024 09:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Şimdiye kadar eczanelerde reçete ve fatura işlemleri internet ortamında “Medula” adı verilen bir sistem dahilinde yapılıyordu. Ancak sevgili hükümetimizin Sağlık Bakanlığı bu uygulamayı, “Görülen lüzum üzerine” kaldırdı.

Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Çelik de konu hakkında açıklamalarda bulundu. Eczacı Çelik, Sağlık Bakanlığının saçma sapan uygulamalarını yerden yere vurdu.

Elbette ki uygulanan bir sistemde sıkıntılar varsa bunu hükümet değiştirebilir. Ancak bu tip uygulamaların eczanelere önceden söylemesi gerekir. Mesele yalnızca eczane işletmelerinin işlerini nasıl hallettiğiyle ilgili değil. Mesele aynı zamanda hastaların ilaçlarını zamanında almasıyla alakalı.

Özetlemek gerekirse efendimiz hükümetinin sağlık bakanlığı son dere kötü bir karar almış durumda.

Muhtemelen Cumhuriyet tarihindeki en beceriksiz Sağlık Bakanlığıyla karşı karşıyayız. 15 Ekim Salı günü yapılan değişikliğin mesai saati dışında uygulamaya konulması, nöbetçi eczanelerdeki işlemleri adeta durma noktasına getirdi.  Eczacılar duruma tepki gösterirken ilaca erişemeyen hastalar da mağdur oldu.

AK Parti iktidarını tebrik ediyorum. Bu kadar beceriksiz olup, yine de seçmenden destek almalarını takdirle karşılıyorum. Madem ki seçmenleri her koşulda arkalarında, en doğrusunu yapıyorlar. Helal olsun.

Önce kafayı düzeltelim 

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Politika faizi, piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu. Peki bunun anlamı nedir?

Öncelikle şunu belirtelim; faizler ne kadar düşükse, işadamları da o kadar fazla yatırım yapar. Bu da ekonominin gelişeceği, insanların refah seviyesinin artacağı anlamına gelir. Ancak faizleri de kafanıza göre düşürürseniz, “Ben ekonomistim” diyen Recep Tayyip Erdoğan gibi ekonomiyi batırırsınız.

Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir ülkede, faizleri düşürmek veya yükseltmek hiçbir işinize yaramaz.

Netice itibarıyla sevgili hükümetimiz ağzıyla kuş tutsa bu ekonomiyi düzeltemez. Ekonomiyi düzeltmek için bizim kafayı düzeltmemiz gerekiyor. 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi