AK Parti’de önemli değişiklikler

Bilindiği gibi AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’ın İl Başkanı Gürhan Albayrak ile uyumlu çalışamadıklarını belirterek görevden ayrılmışlardı. 

9 Temmuz 2024 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilindiği gibi AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’ın İl Başkanı Gürhan Albayrak ile uyumlu çalışamadıklarını belirterek görevden ayrılmışlardı. 
Eğer ilçe teşkilatlarıyla, il teşkilatı arasında büyük sorunlar varsa, bu durum partinin iç işleyişini olumsuz etkiler ve neşteri vurmak gerekir. Burada iki çözüm yolu var. Birincisi ilçe başkanları yerinde kalır il başkanı gider. İkincisi ise il başkanı kalır, ilçe başkanları gider. AK Partililer ikinci seçeneği tercih ettiler. Hem istifa edenler hem de kalanlar için hayırlısı olsun.
Şimdi doğal olarak yeni Tepebaşı ve Odunpazarı İlçe Başkanlarının kim olacağı merak ediliyor. Parti içinde bir eğilim yoklaması yapıldığı ve Tepebaşı için Serhat Tunç, Odunpazarı için de Mürsel Çavdar isimlerinin öne çıktığı konuşuluyor. 
Bugün itibarıyla Genel Merkez’in temayülde ortaya çıkan isimleri değerlendireceğini öğrendik. AK Parti Genel Merkezi kimleri göreve getirir bilemeyiz. Ancak kararın bir an önce verilmesi ve işin sürüncemede kalmaması, kendileri açısından hayırlı olur.

CHP’de önemli süreç

Daha önce Alpu Kadın Kolları Başkanlığını yapan Gülderen Kaya, İl Kadın Kolları kongresi öncesi adaylığını açıkladı. Başkan adayı Kaya “Partim için çalışmaya her zaman hazırım” ifadelerinde bulundu. Hatırlanacağı üzere daha önce kadın kolları için Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal da aday olmuştu.
Partilerin kadın kollarının ne kadar önemli olduğuna bizzat şahitlik edebilirim. Çünkü erkek seçmene ulaşmanız nispeten daha kolay. Mahalle kahvesine girdiniz mi pek çok erkek seçmene ulaşabiliyorsunuz. Ancak kadınlarımızın bir kısmı ev hayatının dışına pek çıkmıyor. O seçmeni bulmak ve ikna edebilmek için çalışkan bir kadın kollarınızın olması gerekiyor. 
Mesela AK Parti’nin yıllardır süren seçim başarılarında, kadın kollarının çok önemi var. Yani parti olarak iktidara gelmek istiyorsanız, kadın kollarınızın çok iyi çalışması gerekiyor.
CHP’de Gülderen Kaya ve Sibel Yeşildal’ın dışında başka bir aday çıkmayacak gibi gözüküyor. Seçimlere sadece kadın delegeler katılacak ve 300 delegenin kararı neticesinde CHP’nin yeni Kadın kolları Başkanı belli olacak. Adaylar ve CHP camiası için hayırlı olmasını dileriz.


 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi