MHP ve AK Parti arasında yapılan mutabakata göre Mihalıççık, Seyitgazi, Alpu ve Çifteler’de Cumhur İttifakını MHP temsil edecek. İnönü’de Serhat Hamamcı ismi olduğunu düşünürsek MHP’nin 5 ilçe aldığını görürüz. Bu durumda MHP istediğini almış gibi görünüyor.
MHP ve AK Parti arasında yapılan mutabakata göre Mihalıççık, Seyitgazi, Alpu ve Çifteler’de Cumhur İttifakını MHP temsil edecek. İnönü’de Serhat Hamamcı ismi olduğunu düşünürsek MHP’nin 5 ilçe aldığını görürüz. Bu durumda MHP istediğini almış gibi görünüyor.
Elbette MHP’yi motive etmek AK Parti’nin de işine yarar. AK Parti, İYİ Parti’nin yarışa tek başına girmesi gibi sebeplerden dolayı seçim kazanmaya yaklaştı. En azından kağıt üzerinde şansları bir önceki seçime göre yüksek. Dolayısıyla MHP’lileri yanlarına çekmek kendileri açısından en doğrusudur.
Sosyal Demokrat politikacılar bana kızmasın ancak Türkiye siyasetinde paylaşmayı sağcılar becerir. Solcu politikacılar için paylaşmak, en çok bir Ahmet Kaya şarkısının nakaratı kadar önemlidir.
Şimdi AK Parti 45 bin oyu bulunan MHP’ye 5 ilçeyi bırakıyor. Hepsi de kazanılabilecek ilçeler… Ya CHP – İYİ Parti ittifakı olsaydı ne olurdu? MHP’nin iki misli oyu bulunan İYİ Parti’ye kazanılacak tek bir ilçeyi CHP yöneticileri bırakır mıydı acaba? Hayır kağıt üzerinde bıraktıkları Mihalıççık seçimlerini de unutmuş değiliz…
Dolayısıyla CHP’liler “Neden başarısız oluyoruz?” sorusunu sordukları zaman azıcık öz eleştiri yaparlarsa daha isabetli olacaktır. Sürekli başkalarını suçlayarak bir yere varamıyorlar çünkü…
Yönetimin işi kolay değil
Eskişehirspor’da teknik direktör İbrahim Baş istifa etti ve yerine Levent Kartop getirildi. İbrahim Baş takımı 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle lider olarak bıraktı. Aslında kötü bir istatistiği yok. Ancak iki hafta üst üste alınan mağlubiyet elbette can sıkıcıydı. İbrahim Baş’ın nasıl bir teknik direktör olduğunun analizini yapmak, haddimi aşmak olur. Gelen Levent Kartop’u da aynı şekilde değerlendirmem mümkün değil. Bu konuda Eskişehirspor’u sürekli takip eden ve futboldan anlayan gazetecileri takip etmenizi öneririm.
Ancak Eskişehirspor yönetiminin işinin hiç kolay olmadığını söylemek için de futbolun profesörü olmaya gerek yok. Amatör kümede de olsak şampiyon olmak kolay bir şey değil. Biz taraftara düşen yönetimin destekçisi olmak ve tribünlerde yerimizi almak. Yönetime düşen şey ise tribünlerin özellikle siyaseten bölünmesini engellemek. Birlik ve beraberlik içinde olursak amacımıza ulaşırız. Atatürk’ün de dediği gibi “Asıl olan iç cephedir…” kendi aramızda birlik olursak, şampiyonluk da kendiliğinden gelecektir.
AK Parti’de yeni dönem
Belediye Başkan adaylarını belirlemeye çalışan AK Parti’de İl Başkanı Süleyman Reyhan hariç, yönetimin istifası alındı. Eskişehir’imiz için hayırlısı olsun. Bu ne anlama geliyor? Muhtemelen belirlenen ama kamuoyuna açıklanmayan adayları İl Başkanlığında beğenmeyen isimlerin tasfiye edilmesiyle birlikte, yeni bir yönetimle seçimlere girmek niyetindelerdir. Eğer ki seçimlere giriyorsanız, adaylarınızın etrafında kale gibi durmalısınız. Dolayısıyla belediye başkan adayları hakkında tereddütleri olan yöneticiler varsa, yeni ve güçlü bir yönetim kurmak AK Parti açısından en hayırlısı olacaktır.
Ancak eğer ki AK Parti Eskişehir’de arzu ettiği başarıyı sağlayamazsa, kabak yeni oluşturulacak yönetimin başına patlayacaktır. Ki Sayın Süleyman Reyhan da hedefe konan isimlerden olur. Dolayısıyla AK Parti’deki yeni yönetimin uzun süre görev yapıp yapmayacağı, 31 Mart akşamı belli olacaktır.