60 dönümlük arazi yatırım bekliyor!

<w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="true" DefSemiHidden="true" DefQFormat="false" DefPriority="9

25 Ağustos 2012 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir


Anadolu Üniversitesi’nin diğer bir parçası olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi de artık rüştünü ispatladı. Her ne kadar ağabeyi Anadolu Üniversitesi kadar mali yönden güçlü bir üniversite olmasa da, onunla yarış edebilecek kadar gelişti.

Anadolu Üniversitesi, bünyesinde bulunan dünyanın en büyük ve güçlü fakültelerinin ilk sıralarında yer alan Açık Öğretim Fakültesi sayesinde mali sorun yaşamıyor. Üniversitelerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, bilime ve eğitime katkı vermelerinin yolu maddiyattan geçer. Yani mali anlamda sorun yaşamamaları gerekir.

Oysa bugün Türkiye’deki hangi üniversiteye bakarsanız bakın, mutlaka bir takım yapacakları hizmetlerin gerçekleşmesi, eğitim-öğretimin kalitesini daha da artırmak, öğrencilerin sadece ders değil, gördükleri derslerde bazı konuların uygulamalı anlatılması için laboratuarlara ihtiyaçları var.

4-5 yıllık öğrencilik dönemlerinden sonra, aldıkları eğitimler doğrultusunda işe başlayacaklar. Ancak mezun olan öğrencilerin çoğu, üniversitelerde yeteri kadar laboratuarlar olmadığı için, sadece teorik gördüğü bilgilerle mezun olmak zorunda kalıyorlar. Bu da iş hayatına atıldıklarında karşılarına sorun olarak çıkıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne baktığımızda gerek ağabeyi Anadolu Üniversitesi gerekse Türkiye’deki isim yapmış bazı üniversiteler ile yarışacak duruma gelmiş. Bu Eskişehir adına elbette ki gurur verici bir gelişme.

Üniversitelere yerleşme sonuçlarına baktığımda gerek Anadolu gerekse kardeşi Osmangazi Üniversitesi, tercih edilen üniversiteler olmuşlar. Her iki üniversitenin de kontenjanları şimdiden dolmuş.

Bunu neden yazdım?

Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 2Eylül Gazetesi’ne yaptı açıklamaları arasında, üniversiteye ait 60 dönümlük bir arazinin atıl olarak beklediğini, bu arsayı bir AVM firmasına kiralayarak, buradan önemli bir gelir beklediklerini söylemiş.

Evet, bu arazi üniversitenin kendisinden önceki Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin döneminde de gündeme geldi. Bugün Tepebaşı’nda faaliyet gösteren NEO AVM, bu arazi üzerine yapılacaktı. Ancak belediyeden gerekli imar izni alınamayınca Osmangazi Üniversitesi’ne çok büyük mali destek kaynağı olacak AVM yapılamadı.

Yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversiteye ait 60 dönümlük arazinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından ticari alan içerisine alınması halinde, bu arazi üzerinde yatırım yapacak güçlü firmaların olduğunu söylüyor. Geçen dönem, gerekli imar değişikliğinin yapılmadığı için ticaret alanı içerisine alınmadığı için üniversite   önemli bir talih kuşunun uçup gittiğini söylüyor.

Yukarıda da bahsettim. Üniversitelerin eğitim kalitesinin artması için mali yönden güçlü olmaları gerekir. İnşallah Büyükşehir Belediyesi bu kez Osmangazi Üniversitesi’nin 60 dönümlük arazisi üzerinde gereken imar tadilatının yapılması isteğini kabul eder de, hem üniversitenin hem de Odunpazarı İlçesinin önemli bir yatırım ile kucaklaşmasını sağlar.

 

**-********

 

SAHİ STAD NE OLDU?

 

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’e gelişinin üzerinden hesapladım 55 gün geçmiş. Yaklaşık bir buçuk (1,5) ay.

AK Parti İl Kongresi için geldiği Eskişehir’de, Eskişehirlilerin özellikle bekledikleri yeni stat müjdesini vermişti Sayın Başbakan. En geç iki yıl içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğinin de altını özellikle çizmişti. Eskişehirliler olarak bu müjdeye gerçekten çok sevinmiştik.

Kendisinden önce milletvekilleri, il başkanı da yeni stadyumun yapılacağının sözünü vermişlerdi. Ancak milletvekili veya il başkanının sözüne farklı gözle bakanlar, başbakan açıkladığı için kesin olacak inancına kapılmışlardı.  

Ancak Başbakanın yeni stadyumun sözünü verdiğinin üzerinden geçen 55 günlük süreç içerisinde bir arpa boyu dahi ilerleme veya gelişme olmadı. Eskişehirlilerin de inancı artık yavaş yavaş kırılmak üzere. Başbakanın sözüne rağmen, yeni stadyum için bir çivinin dahi geçen 1,5 aylık süreç içerisinde çakılamaması, doğrusu umutların, beklentilerin kırılmasına neden oluyor. Mevcut yerin TOKİ’ye devredilmesi ile ilgili bildiğim kadarıyla Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında ön protokol yapıldı.

Şimdi ne bekleniyor? Neden bugüne kadar yeni stadyumun temeli atılmadı? Yoksa yeni stadyum başka bir bahara mı kaldı?

Geçen 1,5 aylık süreç içerisinde yeni stadyumun akıbeti ile ilgili ne AK Parti Milletvekillerinden ne İl Başkanından ne de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden bir haber duymadık.

Yoksa yeni stat konusunda Başbakan, milletvekilleri veya AK Parti İl Başkanı hepimizin ağzına bir parmak bal mı çaldı?

Sahi yeni stat ne oldu?

 

*-********

 

 

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi