Kayseri İtfaiyesi, depremde kurtarılan kuşları koruyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kayseri İtfaiyesi, depremde kurtarılan kuşları koruyor
A
a

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 6 Şubat depremlerinde enkazdan kurtardıkları 11 güvercini, özel bir kulübede beslemeye devam ediyor. Ekipler, bu güvercinleri sahibinin izniyle Kayseri’ye getirdi ve onlara özenle bakıyor.

Sütiş Eskişehir

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 6 Şubat depremlerinde enkazdan kurtardıkları 11 güvercini, itfaiye bahçesinde özel olarak yaptıkları yuvada besliyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında kurtarma çalışmaları için Elbistan’a giden ekipler, enkazlardan birçok insanın yanı sıra hayvanları da kurtardı.

Bu kapsamda, bir binanın çatısından 11 güvercini kurtaran ekip, kuşları sahibinden izin alarak Kayseri’ye getirdi. İtfaiye bahçesine inşa ettikleri bir kulübede, şu an 20 güvercini özenle besliyorlar.

İtfaiye eri Ali Adıgüzel, 12 yıldır bu mesleği yaptığını ve depremin dördüncü gününde arkadaşlarıyla birlikte Elbistan’a gittiğini belirtti. Enkazda arama yaparken yan yatan bir binanın üst kısmında kuşların olduğunu fark ettiklerini aktaran Adıgüzel, 150 kadar güvercinin bulunduğu kapalı bir alanda baygın halde bulduklarını ifade etti.

Kurtardıkları 11 güvercini, depremzede sahibinin "Onlar benim evlatlarım, çok iyi bakın" diyerek kendilerine emanet ettiğini anlatan Adıgüzel, bu kuşların şimdi 20'ye çıktığını vurguladı. Normalde OSB’de hayvan beslemenin yasak olduğunu belirten Adıgüzel, güvercinlerin depremzede birinin emaneti olduğu için özel izinle burada barındırıldığını kaydetti. Son olarak, güvercinlerin sahibiyle en son 3 ay önce görüştüğünü ve durumlarını sorduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi