Eskişehirspor olamadı ama taraftarı şampiyon!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor olamadı ama taraftarı şampiyon!
A
a

Eskişehirspor bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) şampiyon olamasa da, taraftarları yağmur çamur demeden her yerde takımlarını yalnız bırakmadı. Geredespor deplasmanı dışında tüm deplasmanlarda tribünlerde yer alan Es Es taraftarı, iç sahada ortalama 5 bin kişiyle tribünleri doldurdu. İşte Eskişehirspor taraftarının görüntüleri...

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olamasa da arma düşkünleri yağmur çamur demeden her yerdeydi. Her zaman takımın arkasında olan büyük taraftar bu sezon yasak nedeniyle sadece Geredespor deplasmanında  tribünde değildi. Es Es taraftarı iç sahada ortalama 5 bine oynarken deplasmanda ise kapalı gişeydi.

Eskişehirspor taraftarı tribünleri böyle inletti: İşte o görüntüler...

Amigo Orhan’ın izinden

Türk futbolunda tribün denince ilk akıllara gelen kulüplerden biri hiç kuşkusuz Eskişehirspor. 1965 yılında kurulan Kırmızı Şimşekler, o yıllarda takımlar iç sahada oynadıkları maçlarda taraftar bulmakta zorlanırken, Eskişehirspor taraftarı deplasmanlara organizasyonlar yapıyordu. Amigo Orhan, Türk futboluna tribün ve taraftar olgusunu kazandırırken, Amigo Orhan’ın torunları o apoleti bugün takım BAL’da da olsa tribünlerde göğsünde gururla taşıyor.

Onlar için fark etmez

Eskişehirspor taraftarının BAL’da adından söz ettireceği tahmin ediliyordu. Düşünüldüğü gibi de oldu. Taraftar izin verilen her deplasmanda, hatta Alaplı’da yasak varken bir şekilde tribündeydi. Takımı asla yalnız bırakmayan cefakâr taraftar, çok zorlu şartlarda tribün yaptı. Ereğli’de taşlanan taraftar, tribünsüz alana çekildi. Polatlı’da Es Es taraftarı tribüne alınmadı ama kimse orayı ter etmedi. Kale arkasında meşalelerle tribün yapıldı. Sincan’da taraftar tribüne sığmadı, ek tribün açıldı.

Her şeye rağmen…

Özellikle Alaplı deplasmanında alınan 4-0 mağlubiyet Şimşekler taraftarını üzüntüye boğmuştu. İç sahada Ereğli ve Polatlı maçlarında takılan Es Es’in şampiyonluk iddiası kalmamıştı. Buna rağmen Geredespor deplasmanı için organizasyon yapıldı ancak Bolu emniyeti deplasman yasağı getirdi. Taraftar ligin son haftasında prestij niteliğindeki Ankara TKİ maçında da deplasman tribününde yerini alıp skor ve lig taraftarı olmadığını bir kez daha gösterdi.



 
Kaynak : SPOR SERVİSİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi