Eskişehir'in havayolu ulaşımı için büyük çağrı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in havayolu ulaşımı için büyük çağrı
A
a

Eskişehir, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin önemli bir sanayi ve eğitim merkezi. Ancak şehir, havayolu ulaşımındaki gelişmelerde diğer büyük şehirlerin gerisinde kalıyor. EOSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'in bu konuda yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, şehrin daha fazla uçuşa ihtiyacı olduğunu vurguluyor

Sütiş Eskişehir

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’in havayolu bağlantılarının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eskişehir, daha fazla şehre ve ülkeye artan uçuş sayılarıyla bağlanmalı. Bu konuda somut ve kalıcı adımlar atılmalı. Eskişehir bunu hak ediyor” dedi.

HAVAYOLU ULAŞIMI ESKİŞEHİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Küpeli, havayolu ulaşımının sanayi ve eğitim şehri olan Eskişehir için kritik bir önem taşıdığını belirterek, mevcut sefer sayılarına rağmen Eskişehir’in büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti. Geçmiş yıllarda yapılan bazı iyileştirmelerin kısa ömürlü olduğunu dile getiren Küpeli, havayolu ulaşımında kalıcı ve etkin adımlar atılmadığı takdirde Eskişehir’in bu potansiyelden yeterince faydalanamayacağını söyledi.

ESKİŞEHİR'E GELEN YOLCU SAYISI YILLIK 2,2 MİLYON OLACAKTI

Eskişehir’in havayolu verilerini incelediklerini ve şehirde son 15 yılda büyük bir gelişim yaşandığını vurgulayan Küpeli, “2009 yılında Eskişehir havaalanına 1 milyonun üzerinde yolcu geldi. Eğer İstanbul ve diğer büyük şehirlere düzenli ve artırılmış seferler yapılmış olsaydı, bugün Eskişehir havaalanına gelen yolcu sayısı yıllık en az 2,2 milyon olacaktı” dedi.

 

ESKİŞEHİR'DEN İSTANBUL'A DÜZENLİ UÇUŞ OLMALI

Eskişehir’in sanayi, eğitim ve ticaret alanlarında kaydettiği ilerlemeyi örnek gösteren Küpeli, şehrin hava ulaşımının da bu gelişmeye paralel olarak desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Küpeli, özellikle İstanbul’a düzenli seferlerin konulması ve bu seferlerin zamanla genişletilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, İzmir, Adana, Antalya gibi büyük şehirlere düzenli uçuşların ve Avrupa ülkelerine yönelik seferlerin arttırılmasının Eskişehir için büyük fayda sağlayacağını ekledi.

Başkan Küpeli, havayolu ulaşımında sağlanacak bu iyileştirmelerin, Eskişehir Teknik Üniversitesi’ne maddi katkı sağlayacağını ve şehrin sosyo-ekonomik çekim merkezinin güçleneceğini vurgulayarak, Eskişehir’in havayolu ulaşımında kısa süre içinde önemli bir gelişim göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi