Esnafa bir dokun bin ah işit

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, pandemi sürecinden bugüne kadar esnafın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün arttığını belirterek, bu koşullarda ticaret yapmanın çok zor bir süreç olduğunu dile getirdi.

2 Temmuz 2024 09:49
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, pandemi sürecinden bugüne kadar esnafın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün arttığını belirterek, bu koşullarda ticaret yapmanın çok zor bir süreç olduğunu dile getirdi.
Bahar Bilen yerden göğe kadar haklı. Üstelik yalnızca Eskişehir esnafı değil, tüm Türkiye’deki esnaf aynı sıkıntıları yaşıyor.
Ülke olarak pandemiye çok kötü ekonomik şartlar altında yakalandık. Avrupa ülkeleri kendi esnafına yardımda bulunurken, Türkiye’de esnafa çok az yardımda bulunuldu. Pandemi bittikten sonra da pek bir şey değişmedi. Hatta işler daha da kötü gitti. Bugün esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Ayrıca kira ücretleri ve Mehmet Şimşek’in her gün uydurduğu yeni vergiler de sıkıntıyı artırdı.
Esnafın durumu, ülke ekonomisinin yansımasıdır. Bir ülkede esnafın durumu kötüyse, orada işler iyi gitmiyor demektir.
Maalesef gerek Bahar Bilen’i gerekse alın teriyle geçinen diğer esnafımızı teselli edecek bir söz bulamıyorum. Daha yeni elektriğe yüzde 38 zam geldi. Bu zam fırtınası ve israf ekonomisi içinde ülkenin de esnafın da düzelmesi çok zor.
Çok açık söylüyorum; Türkiye’de iktidar değişmediği müddetçe işler iyiye gitmeyecek. Bilakis daha kötü günler de göreceğiz.

Tebrikler Zeydan’a

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Ömer Zeydan, Mayıs ayında başlayan yeni lojistik tesis inşaatının, Ekim ayında biteceğini müjdeledi. Eskişehir çiftçisi ve üreticisine her türlü imkanı sağlamayı sürdüreceğini de belirten Zeydan “Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterecek olan lojistik tesisimiz 23 bin metrekarelik kapalı alanı kapsayacak. Tesis alanında çalışma geçtiğimiz ay başlatıldı. Ekim ayından sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere çok geniş katılımı açılış töreni gerçekleştireceğiz. Ticaret Borsamızın böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı gidermek için düğmeye bastık” ifadelerini kullandı.
Sayın Ömer Zeydan’ın çalışkanlığı ve enerjisi takdire şayan. Kendisi Ticaret Borsası Başkanı olduktan sonra söz konusu kurumun büyük bir atılım yaptığını gördük. Ömer Zeydan ve ekip arkadaşlarını kentimize böyle bir tesisi kazandırdıkları için tebrik ederiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
selo 2 Temmuz 2024 11:49

Eskişehirde esnafa ağlayan gözünden,üzülen kalbinden olur.Nokta.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi