Eskişehir'e yaşam veren dev proje tamamlandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e yaşam veren dev proje tamamlandı!
A
a

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün büyük bir yatırımı olan Eskişehir Tepebaşı Gündüzler Barajı projesi tamamlandı

Sütiş Eskişehir

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Eskişehir Tepebaşı Gündüzler Barajı’ndaki çalışmaların başarıyla tamamlandığını ve barajın susuz topraklara hayat getirdiğini duyurdu.

Bu önemli proje, bölgedeki tarım arazilerini sulama kapasitesi ile önemli bir katkı sağlayarak yerel çiftçilere büyük bir destek sunacak.

DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek verimin elde edilmesi, temiz ve içilebilir suyun sağlanması ve taşkın risklerinin azaltılması konularında yoğun bir şekilde çalışıyor. Kurum, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla su kaynaklarını korumayı ve her damlasına sahip çıkmayı ilke edinmiş durumda.

"Susuz bir kalkınma mümkün değildir"

Genel Müdür Balta, DSİ'nin Türkiye'nin su kaynaklarının korunması, yönetilmesi ve geleceğe aktarılması konusundaki çalışmalarının önemini vurgulayarak, "DSİ, ülkemizin kalkınmasının öncü kurumlarından biri olarak bir markadır. Su, hayatın ve kalkınmanın merkezindedir. Susuz bir kalkınma mümkün değildir. Bu bağlamda, sulama projelerimizi en kısa sürede tamamlayarak verimli topraklarımızın bereketini artırmayı hedefliyoruz," dedi. Ayrıca, modern sulama projelerinin tarımda verim artışı, üretim deseninin çeşitlenmesi ve çiftçi gelirlerinde artış sağladığını belirtti. Bu durumun kırsal kalkınma ve yaşam standartlarının yükselmesi açısından önemli olduğunu, göçü önlemeye yardımcı olduğunu ifade etti.

Tepebaşı Gündüzler Barajı’nın tamamlanmasıyla ilgili olarak, Balta, barajın Eskişehirli çiftçilere büyük bir fayda sağlayacağını belirtti. Temelden yüksekliği 65 metre ve su depolama kapasitesi 8,3 milyon metreküp olan baraj, 12.020 dekar tarım arazisinin sulanmasını mümkün kılacak. Balta, "Barajın Eskişehirli çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. DSİ olarak ülke tarımı ve halkımız için özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve su tasarrufunu önemsiyoruz," şeklinde konuştu.

Bu büyük proje, Eskişehir ve çevresindeki tarım faaliyetlerini destekleyerek bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak ve çiftçilere önemli avantajlar sunacak.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi