Eskişehir'e müjdeli haberler: 19 tane daha açılacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e müjdeli haberler: 19 tane daha açılacak!
A
a

Eskişehir'de yeni eğitim öğretim yılı coşkuyla başladı. Kırmızı Toprak Mahallesi'ndeki Meserret İnel İlkokulu'nda düzenlenen törenle başlayan yeni dönemde, öğrenciler daha modern ve donanımlı okullarda eğitim görme imkanı bulacak

Sütiş Eskişehir

2024-2025 eğitim öğretim yılı, Eskişehir’de düzenlenen anlamlı bir törenle başladı. Kırmızı Toprak Mahallesi’ndeki Meserret İnel İlkokulu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve diğer yetkililer katıldı.

Eskişehir'e yeni müjdeler: 19 okul inşaatı tamamlanacak

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, konuşmasında yeni eğitim yılına dair umut verici gelişmeleri paylaştı. Aydın, Eskişehir’de bu yıl 6 anaokulu, 4 ilkokulu, 3 ortaokul ve 3 lise olmak üzere toplam 16 yeni okulun hizmete girdiğini ve 287 derslik kazandırıldığını belirtti. Ayrıca, devam eden 19 okul inşaatının tamamlanmasıyla 328 derslik daha ekleneceğini vurguladı.

Ders saatlerinde internet kafelerde bulunan öğrenciler için kötü haber

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ise okul güvenliğine yönelik alınan yeni tedbirleri duyurdu. Vali Aksoy, okul çevresindeki güvenliği artırmak için çeşitli önlemler alındığını belirtti. Özellikle okul çevresinde izinsiz toplanan kişi ve grupların uyarılacağını, tekrarı halinde idari para cezası uygulanacağını söyledi. Ayrıca, ders saatlerinde internet kafelerde bulunan öğrenciler için de benzer yaptırımların uygulanacağını ifade etti. Aksoy, okul servislerinin de titizlikle denetleneceğini sözlerine ekledi.

Törenin sonunda, Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, okula yeni başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek onlara hediyeler verdi.

Açılış törenine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Garnizon Komutanı Vekili Hava Korgeneral İsmail Üner, İl Jandarma Komutanı Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Vekili Sercihan Barutçu, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Orhan Bayrak da katıldı. Ayrıca, Meserret İnel İlkokulu’nu yaptırıp bağışlayan Meserret İnel de törende hazır bulundu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi