Eskişehir'deki meslek lisesi Türkiye'nin en gözde okulları arasında!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki meslek lisesi Türkiye'nin en gözde okulları arasında!
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) tarafından kurulan Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılına görkemli bir törenle başladı. Okul, kısa sürede Türkiye'nin en prestijli meslek liselerinden biri haline gelerek, öğrenci sayısını her geçen yıl artırıyor

Sütiş Eskişehir

Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılına görkemli bir açılış töreni ile merhaba dedi. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) tarafından düzenlenen törene, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Metin Saraç, Okul Müdürü Bülent Seğmen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

"363 öğrencimizi mezun ettik ve öğrenci sayımız 1494’e ulaştı"

Törende konuşan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, okulun kısa sürede Türkiye’nin en prestijli en gözde meslek liselerinden biri haline geldiğini belirtti. Başkan Küpeli, okulun başarılarına ve artan öğrenci sayısına dikkat çekerek, "2019 yılında diktiğimiz fidan, son iki yılda meyvelerini vermeye başladı. Son iki yılda toplam 363 öğrencimizi mezun ettik ve öğrenci sayımız 1494’e ulaştı," dedi. Ayrıca, bu yıl için aldıkları rekor başvuru sayısına da vurgu yaptı ve emeğin karşılığını görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

"Gelecekte bu ülkenin sorumluluğunu üstleneceksiniz"

Başkan Küpeli, öğrencilere yönelik konuşmasında okulun sunduğu modern eğitim imkanlarına dikkat çekerek, "Gelecekte bu ülkenin sorumluluğunu üstlenecek nesillersiniz. Eğitiminizi tamamladığınızda sanayimizin sizleri beklediğini unutmayın," diyerek öğrencilere öğrenmenin yanı sıra bilgilerini uygulamaya geçirmelerini ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini öğütledi.

Okulun 5. kuruluş yıl dönümünü kutladı

EOSB Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Metin Saraç, okulun 5. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Kısa sürede önemli başarılara imza atarak en yetkin öğrencilerini yetiştiren bir eğitim kurumu haline geldik," dedi. Türkiye’nin mesleki eğitimde öncüsü olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

"Mezunlarımızın yüzde 85’i sanayide çalışıyor"

Okul Müdürü Bülent Seğmen ise, “Bu yıl 1494 öğrenci ve 94 personelden oluşan geniş ailemizle yeni eğitim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Mezunlarımızın yüzde 85’i sanayide çalışıyor ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 11. sınıf öğrencilerimizi işletmelerde staja başlattık,” ifadelerini kullandı. Yeni eğitim yılı ile birlikte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni uygulamaya başlayacaklarını ve bu modelin müfredata eklenmesinde öncü rol üstlendiklerini belirtti.

Tören, Atatürk büstüne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi