Eskişehir'de hırsızlık vakaları yükseliyor: Güvenliğinizi sağlayın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hırsızlık vakaları yükseliyor: Güvenliğinizi sağlayın!
A
a

Eskişehir'de artan hırsızlık olayları, vatandaşları güvenlik önlemleri almaya teşvik ediyor. Anahtarcı Ahmet Boz, hırsızların yöntemleri hakkında önemli bilgiler vererek, önlemlerin artırılması gerektiğine dikkat çekti

Sütiş Eskişehir
Anahtarcı Ahmet Boz, hırsızlık haberlerinin sıklaştığını belirterek, “Bunlara karşı önlem alıyorsak artık bir tık daha arttırmamız gerekiyor”dedi.

Eskişehir’de artan hırsızlık olayları hakkında konuşan Anahtarcı Ahmet Boz, hırsızların yöntemlerine ve güvenlik önlemlerine dair önemli bilgiler paylaştı. Kapı kilitleme yöntemlerinden motor ve araç güvenliğine kadar çeşitli önlemler öneren Boz, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

DAVETİYE ÇIKARTIYOR

“Eskişehir'deki otopark sorunu, vatandaşları motor kullanmaya yönlendirirken, bu durum da hırsızlık riskini artırıyor” diye konuşan Boz, şunları söyledi: “Otoparkı olmayan motor sahipleri motorlarını mecburen dışarıya park ediyorlar. Bu da hırsızlara davetiye çıkartıyor. Kamera olması da artık insanların umrunda değil. Bunun engellemek içinse disk kilidi dediğimiz, motosikletin ön kısmına takılan kilitleri tercih ediyoruz. Böylelikle motor hareket etmiyor. Motorumu güvene almak için zincir kullanmak istiyorum diyenlere ucuna çelik asma kilit tavsiye ediyorum, çünkü bunlar kırılmayan malzemeler. Bunun haricinde şimdi takip cihazları da çok tercih edilir oldu. Aracınız nerede, kaç kilometre yapmış, akü seviyesi vesaire bunların hepsini kontrol edebiliyorsunuz. Takip cihazlarının fiyatları daha yüksek ama durumu olmayanlar için disk kilidi en önemli tavsiyemiz.”

VAKALAR ARTTI

Hırsızlık haberleri artık ara ara değil, sık sık karşılaştığımız bir durum haline geldi diyen Boz, “Haberlere çıkmayan, gündeme gelmeyen hırsızlıklar da var. Bunlara karşı önlem alıyorsak artık bir tık daha arttırmamız gerekiyor. Bulunduğumuz şehrin haricindeki insanlar buralara gelip iş yerlerini soyup geri dönüyorlar. Gelen hırsızlar kapıları ya levyeyle açarlar ya da kilit kısmını patlatırlar. Kapınızı iki kere kilitleyin ki hırsız kapınızı açamasın. Çünkü üç kere kilitlendiğinde iç kısmında çok az bir pay kalıyor ve levye ile vurduğu zaman kırma meydana geliyor” diye konuştu.

HIRSIZLAR ARABA ÇALMIYOR

Araba hırsızlıklarında vatandaşlara direksiyon kilidinin öneren Boz, “Arabalarda en basiti kumandalı araçlardan bahsedecek olursak, kumandayla kilitlendiği zaman araçlar alarm sistemini devreye sokuyor. Ama anahtarla kilitlendiğinde alarm sistemini devreye sokmuyor ve kendini mekanik olarak kilitliyor. Onun haricinde direksiyon kilidi var, bunu kullanabilirler ama çoğu hırsız artık arabayı çalma derdine değil. Artık içinde ne varsa bir an önce alayım gideyim derdinde” ifadelerini kullandı.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi