Eskişehir'de hayvan hakları savunucuları "Kanlı Yasaya" hayır diyerek yürüdü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de hayvan hakları savunucuları "Kanlı Yasaya" hayır diyerek yürüdü!
A
a

Eskişehir'de gerçekleşen "Katliam Yasasını Tanımıyoruz" yürüyüşü, hayvan hakları savunucularının meclisten geçen yeni yasaya karşı duyduğu öfkeyi ve direnişi ortaya koydu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de gerçekleştirilen "Katliam Yasasını Tanımıyoruz" yürüyüşü, hayvan hakları savunucularının meclisten geçen yeni yasaya karşı gösterdiği tepkilerle doluydu. Yediler Parkı’nda yapılan basın açıklamasında, hayvanların yaşam hakkını savunan çeşitli platformlar, bu yasayı geri çekmeye çağırdı.

Emek ve Demokrasi Platformu, Yaşatacağız Platformu, Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Vegan Eskişehir’in desteklediği yürüyüş, Köprübaşı’ndan Yediler Parkı’na kadar uzandı. Yürüyüş sırasında "Toplayamazsın, Öldüremezsin" gibi güçlü sloganlar atıldı. Etkinliğin sonunda yapılan basın açıklamasında katılımcılar, hayvanlara yönelik yasayı sert bir dille eleştirdi.

YASAYA İTİRAZ EDİYORUZ

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Yaşatacağız Platformu Gönüllüsü Merve Akbulut, basın açıklamasında, “AKP ve küçük ortakları; etik ve bilimle bağdaşmayan, toplumun kabul etmeyeceği bir yasayı, hak temelli STK’leri, akademisyenleri ve meslek örgütlerini dışlayarak meclis çoğunluğu ile hızla geçirmeye çalıştılar. Sınırlandırılamaz yaşam hakkını oylamaya açtılar ve sonrasında katliam yasasını gülerek meclisten geçirdiler. Biz bu zihniyetin ürünü olan yasayı kabul etmiyoruz” dedi.

Hedefte HAYVANLAR VAR

Akbulut, taraflı medya kuruluşları ve parayla tutulmuş trollerin devreye sokularak bu suni gündemi oluşturduğunu belirterek, “Provokasyon ve dezenformasyonla, hayvanları ve yaşam savunucularını canavarlaştırarak kriminalize etmeye çalıştılar. Ülkedeki başka hiçbir acil sorun yokmuş gibi, kendi sorumsuzluklarını gizlemek için hayvanları hedef aldılar. Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik kurumsal şiddetten cesaret alan katiller, AKP ve küçük ortaklarının aksiyon almamasıyla katliamlar gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

DİRENİŞİMİZ DEVAM EDİYOR

“Bilimsellikten ve etik ilkelere aykırı olan bu yasaya karşı aylardır direniyoruz” diyen Akbulut, “Hayvanların kendi hayatlarının merkezleri olduğunu kabul edemeyenlere tekrar hatırlatıyoruz: sorun başıboş hayvanlar değil, sizin sisteminizdir. 20 yıldır görevini yapmayan belediyeler, hayvanları toplamanın çözüm olacağını düşünüyor. Ancak biz, hayvanları sizin insafınıza bırakmayacağız!” şeklinde konuştu.

KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Akbulut, köpekleri sorunun merkeziymiş gibi göstermelerine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Hayvan hakları savunucuları olarak, yetkiyi elinde tutanların hayvanları ve savunucularını hedef almalarına asla izin vermeyeceğiz! Ağaçları, toprağı, hayvanları, insanları; ötekileştirilen ve sömürülen tüm canlıları korumaya devam edeceğiz. Sınıfsız, sınırsız, eşit ve adil bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü kurtuluş için hiçbir alan dışarıda bırakılamaz,” dedi.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi