İngiltere'de University of Bath araştırmacılarının yaptığı araştırmaya göre kahvaltı o kadar da gerekli değilmiş...
Bu zamana kadar yapılan çalışmalar kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu iddia ederdi. Ancak İngiltere'de University of Bath araştırmacılarının yaptığı bir çalışma ise bunun aksini gösterdi.
Telegraph'ın haberine göre; Diyetisyenler ve sağlık uzmanları, sabahları yapılan kahvaltının enerji verdiğini, metabolizmayı hızlandırdığını belirterek, bireyleri sabahları kahvaltı yapmaları konusunda teşvik etmeye çalışırdı. Yapılan yeni bir araştırma ise; öğün atlayan kişilerin gün içinde daha fazla yemek yediği fikrinin tamamen doğru olmadığını açıkladı.
Bath Üniversitesi'nde Beslenme bölümü öğretim görevlisi olan Dr. James Betts, bunun bize tahıl, yumurta ve pastırma satmak için tasarlanmış pazarlama kampanyalarından biri olduğunu söyledi.
Araştırmacılar, kahvaltı yapmanın ne gibi etkileri olduğunu inceledi ve kahvaltı yapan gruptan 700 kalorilik bir kahvaltı yapmaları istenirken, kahvaltı yapmayan kişilerin öğlene kadar sadece su içmelerine izin verildi.
James Betts, "kahvaltı yapılmaması durumunda diğer öğünlerde daha fazla şey yeniyor olabilir ama bu miktar kahvaltıda alınması gereken miktara ulaşamıyor, kişi daha fazla kilo da almıyor. Ancak kahvaltı yapanlar daha hızlı kalori yakıyor" dedi.
Yapılan kahvaltının ruh halimizi etkilediği ya da düşünme becerilerimizi artırdığına; çayın ve kahvenin etkilerine yönelik bir araştırma ise yapmadı.
Bristol Üniversitesi'nde beslenme konusunda uzman psikoloji profesörü ise; Daily Mail'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çoğumuz çok az yeriz. Bazen kahvaltıyı atlamak belki de fırsat olabilir."
Kaynak : Habertürk