Eğer bunları yaşıyorsanız güneş alerjiniz var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eğer bunları yaşıyorsanız güneş alerjiniz var!
A
a

Uzmanlar yaz sıcaklarında güneşe maruz kaldıktan sonra yaşadığınız bazı sorunların nedeninin "güneş alerjisine" bağlı kaynaklandığını belirtti.

Sütiş Eskişehir
Yaz sıcaklarının gelmesi ile beraber güneş ışınlarına maruz kalma süremiz artıyor. Ancak bu durum, bazı kişiler için beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor. Güneş alerjisi, yaz aylarının en sık karşılaşılan cilt sorunlarından biri haline geldi. Cildinizde kızarıklık, kaşıntı, şişlik veya döküntüler gibi belirtiler yaşıyorsanız, güneş alerjisi yaşıyor olabilirsiniz. Uzmanlar, güneş alerjisine daha yatkın olan kişilerin, açık tenli ve alerjik bünyeli insanlar olduğunu belirtiyor. Kullandığımız bazı ilaçlar, kozmetik ürünler de, güneş alerjisini tetikleyen unsurlardan.  

Peki ne yapmalıyız?

Şapka, gözlük ve uzun kollu, bol kesimli kıyafetler kullanarak cildinizi güneşten koruyabilirsiniz.Bol su içerek ve antioksidan açısından zengin beslenerek cildinizi destekleyebilirsiniz.  En az SPF 50 olan geniş spektrumlu bir güneş kremi, cildinizi güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarından koruyacaktır. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce ve her 2 saatte bir yenilemeyi unutmamalısınız. Kızarıklık, kaşıntı, şişlik veya döküntüler gibi belirtileri yoğun bir şekilde yaşıyorsanız bir dermatologla görüşmelisiniz.
 
Kaynak : MUHABİR- TUĞÇE KAŞ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi