CHP'li Bulut'tan şok açıklama: "Saray maaşlarınızı harcıyor'"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP'li Bulut'tan şok açıklama: "Saray maaşlarınızı harcıyor'"
A
a

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'un, Saray'ın sadece bir ayda emeklilerin ve asgari ücretlilerin maaşlarını harcadığına dair yaptığı çarpıcı açıklamalar, ekonomik krizle boğuşan dar gelirli vatandaşların durumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sütiş Eskişehir
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un “Saray sadece ağustos ayında 105 bin 809 asgari ücretlinin, 143 bin 917 emeklinin bir aylık maaşını harcadı" açıklamalarını değerlendiren Tüm Emeklilerin Sendikası Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Emekliler bırakın torunlarına harçlık vermeyi, çocuklarına muhtaç duruma geldiler. Tasarrufu yapması gereken ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

Yüksek enflasyon ve ekonomik krizinde ezilmeye devam eden emekli ve asgari ücretli vatandaşın durumu ortadayken CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, tasarruf genelgesi nedeniyle zam alamayan dar gelirli vatandaşların aksine iktidarın itibardan tasarruf etmediğini söyledi. Bulut, “Saray’ın harcaması 1 yılda 3 kattan fazla arttı. 1 günde 4 bin 797 emeklinin, 3.526 asgari ücretlinin maaşını harcıyorlar” açıklamasını yaptı.

SİMİT VE ÇAYA BİLE YETMİYOR

Bulut’un açıklamalarını değerlendiren Tüm Emeklilerin Sendikası Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “4 milyona yakın emekli 12 bin 500 lira maaş alıyor. Eskişehir’de simit 12, çay 10 lira. Zaten bunu bile hesapladığımızda, bir emekli tek başına, günde 3 öğün simit ve çayla beslense de ihtiyaçlarını karşılayamaz. Böyle sıkıntılı bir süreç var. Bunu esasında ülkemizi yönetenler görüyor. Siyasi iktidar da cumhurbaşkanı da görüyor ama tasarruf genelgelerini gerekçe göstererek, sorunu çözmek yerine emeklileri resmen açlığa, yokluğa, yoksulluğa mahkum ettiler” ifadelerini kullandı.

MECLİSTE OTURMA EYLEMİ YAPSINLAR

Emeklilerin de bu süreçte verdiği tepkinin yeterli olmadığının altını çizen Şanlı, “Şimdi okullar açıldı, giderler arttı. Emekliler torunlarına bırakın harçlık vermeyi, çocuklarına muhtaç duruma geldiler. Baktığımızda tasarrufu yapması gereken ülkeyi yönetenlerdir” diye konuştu. Milletvekillerinin de emekliler için yeterli tepki göstermediğini söyleyen Şanlı, “1 milletvekili maaşı 170 bin lira. 10 tane asgari ücretli, 18 tane emekli maaşı yapıyor. Bu gerçekler ortada. Başta cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarın üzerine düşeni yapması gerekiyor. Yapmazlarsa emekli zaten hesap soracak. Muhalefet partileri de gerçek anlamda muhalefet yapmıyorlar. Muhalefetteki tüm partiler, emeklilere ve asgari ücretlilere güven vermek istiyorsa kürsü konuşmaları yeterli değil. Biz sendika olarak, emeklilerin ve asgari ücretlilerin insanca yaşayacağı bir maaş düzeye çıkarılması sağlanmıyorsa, mecliste en az 3 günlük oturma eylemi yapmalarını bekliyoruz. Muhalefetin bu konuda samimi olması lazım. Seçtiğimiz milletvekilleri, milletin 10 katı maaş alıp gereğini yapmıyorlarsa onları da protesto ettiğimizi açıkça söylemek istiyorum” şeklinde konuştu. Şanlı ayrıca önümüzdeki süreçte eylemlere yeniden başlayacaklarını belirtti.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi