Büyükerşen'den çarpıcı açıklama: Açıköğretim'in gelirleri...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Büyükerşen'den çarpıcı açıklama: Açıköğretim'in gelirleri...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Danışmanı ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Danışmanı ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, ES TV’de Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Üniversitesi’nin kurucu rektörü olduğunu ve Açıköğretim Fakültesi’ni hayata geçirerek ‘duvarsız üniversite’ yarattıklarını söyleyen Büyükerşen, “Her ülkede hükümetler üniversitelere yardım eder. Bizde ise Açıköğretim’in gelirlerinin çokluğu nedeniyle maalesef duyduğuma göre Maliye Bakanlığı Açıköğretim gelirlerinin yarısını bütçe açığı için alıyor. Dünyanın hiçbir yerinde yok böyle bir şey” dedi. Açıköğretim’in gelirleri nedeniyle kurulduğu günden bu yana birçok yapının hedefinde olduğunun altını çizen Büyükerşen, “Muhafazakar, tarikat, cemaat kökenine dayanan partiler Açıköğretim’i ele geçirmek için benim zamanımdan beri mücadele verirler. Biz sapasağlam durduk. Partizanlığı sokmadık üniversiteye” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi