Anadolu Üniversitesi'nde acı gün: Prof. Dr. Yılmaz Benligiray gözyaşlarıyla uğurlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu Üniversitesi'nde acı gün: Prof. Dr. Yılmaz Benligiray gözyaşlarıyla uğurlandı
A
a

Prof. Dr. Yılmaz Benligiray, akademik kariyeri boyunca bilim, eğitim ve araştırma alanlarına sunduğu katkılarla unutulmaz izler bıraktı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) yürüttüğü özverili çalışmalar ve üstlendiği idari görevler ile tanınan Benligiray, düzenlenen anma töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Sütiş Eskişehir

Bilim, eğitim ve araştırma alanlarına önemli katkılarda bulunan Prof. Dr. Yılmaz Benligiray, düzenlenen anma töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) gösterdiği özverili çalışmalar ve üstlendiği idari görevlerle akademik dünyada derin izler bırakan Benligiray’ın anısına düzenlenen törene ailesi, üniversitenin rektör yardımcıları ve çok sayıda akademik personel katıldı. Törende, Benligiray’ın doktora tez danışmanlığını yapmış olan Prof. Dr. Ayşe Banu Başar, İİBF İşletme Bölümü Muhasebe Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Coşkun ve diğer hocalar, onun bilgi birikimi ve insanlığa kattığı değerleri paylaştı.

Peki ​Prof. Dr. Yılmaz Benligiray kimdir?

Prof. Dr. Yılmaz Benligiray, 5 Mart 1944’te Eskişehir’de doğdu ve eğitim hayatına Eskişehir Ticaret Lisesi ile Anadolu Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde devam etti. 1976 yılında "Otel işletmelerinde kâr planlaması ve maliyet kontrolü" başlıklı tezi ile doktora eğitimini tamamladıktan sonra, 1980 yılında doçent unvanını, 1991’de ise profesörlük unvanını aldı. 1985-1994 yılları arasında İİBF Dekan Yardımcılığı, 1998-2004 yılları arasında ise Dekanlık görevini üstlendi. Genel muhasebe, şirketler muhasebesi ve konaklama işletmeleri gibi birçok alanda önemli eserler veren Prof. Dr. Benligiray, akademik kariyeri boyunca birçok öğrenci yetiştirerek muhasebe bilimine değerli katkılarda bulundu. Anma töreni, onun bilim dünyasındaki yerini ve katkılarını bir kez daha hatırlatarak duygusal anlara sahne oldu.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi