Ayşen Gürcan-Gürhan Albayrak uyumu Eskişehir’e yarıyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ile İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın uyumlu çalışmaları kent adına güzel gelişmeleri de beraberinde getiriyor.

2 Temmuz 2024 09:38
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan ile İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın uyumlu çalışmaları kent adına güzel gelişmeleri de beraberinde getiriyor.
Anadolu Üniversitesi’nde uzun süre akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Gürcan, daha önce AK Parti’nin üst sıralarından vekil listesine girip değim yerindeyse Eskişehir’e turist olarak gelen vekillerden ayrışıyor.
Bürokrasideki görevi ve bakanlık yaptığı süre boyunca Eskişehir ile bağını koparmayan Gürcan’ın seçildiği ilk günden itibaren kentin sorunlarının çözümü çerçevesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle güçlü diyalog arayışı ve kanaat önderleriyle dirsek temasında bulunma gayretleri dikkatlerden kaçmıyor.
Ancak bir milletvekilinin TBMM’de temsil ettiği şehriyle sağlıklı iletişim kurabilmesi ve doğru enformasyon sağlayabilmesinin yolu sadece danışmanlarından değil teşkilatla güçlü bir diyalog kurmasından geçiyor.
İşte o kanal AK Parti’nin Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak tarafından samimi bir şekilde açılmış durumda.
AK Parti’nin Eskişehir’deki belediye başkan adayları açıklandığı sırada il başkanlığı görevini adeta kucağında bulan Gürhan Albayrak, “teşkilatı ayrıştırma” konusunda eline su dökülemez nitelikteki bazı ilk başkanlarından farklı bir profil çiziyor.
Pek çok cemaat, vakıf ve siyasal birlikteliğin konsensüsü üzerine inşa edilen AK Parti’de gönül alınacak kesim de fazla olduğundan il başkanlığı yapmak sanılanın aksine çok da kolay değil.
İşte tam bu noktada Gürhan Albayrak’ın teşkilatta uyum oluşturma çabaları, iş bitirici yanı, kentin sorunlarını çözme konusundaki ısrarcı girişimleri ve CHP’li Büyükşehir başta olmak üzere diğer belediyelerin başkanlarıyla diyalog kurmaktan geri durmaması hep artı hanesine yazıldı.
AK Parti’de, teşkilatlarda, Eskişehir bürokrasisi ve idari yapılanmada sorumluluk üstlenen yegane milletvekili de şu anda Ayşen Gürcan görünüyor. 
Ayşen Gürcan ve İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın güçlü işbirliği kentin sorunlarının çözümünde önemli rol oynuyor.
Büyükşehir Belediyesine bakanlıkça hayvan barınağı için yer tahsisinin yapılması, TOKİ konutlarının bir an önce hak sahiplerine teslim edilmesi ile çözüm bekleyen Sakarbaşı suyunun kente getirilmesi ve Kurtuluş Kapalı Pazarının yeri için gerçekleştirilen girişimler Gürcan-Albayrak ikilisinin uyumlu çalışmalarının eserleri olarak ortaya çıkıyor.
Eskişehir’in menfaati için siyaset gözetmeden bir araya gelmek, bu amaçla çaba sarf etmek her zaman takdir gördü.
Ayşen Gürcan ve Gürhan Albayrak ikilisinde olduğu gibi iktidar AK Parti’deki güçlü işbirlikleri parti içinde teşkilata yararken, iyi değerlendirilirse kent özelinde ise Eskişehirlilerin yaşam konforunu artırır.
Benden söylemesi.

‘IMF nezdinde arzulanan seviyeye neredeyse vardık’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendince ekonomideki başarısının ispatı niteliğindeki “Ekonomimiz o kadar iyi ki IMF’e borç verir duruma geldik” sözlerinin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra…
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünkü açıklamasında, “IMF nezdinde arzulanan seviyeye neredeyse vardık” ifadesini kullandı.
“Dil sürçmesi veya malumun ilanı” şeklinde yorumlanabilecek bu sözlerin ardından biraz makarayı geriye sarmakta fayda var.
IMF Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında geçen nisan ayında ABD’ye giden Bakan Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ve IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer ile görüşmüştü.
Gopinath, sosyal medya hesabından, "Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye ve dünyanın ekonomik görünümü üzerine mükemmel sohbet" yorumunu içeren paylaşımda bulunmuştu.
Kammer de Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme olmadığını söylemişti.
Ancak, fakat, lakin…
Bakan Şimşek’in, dil sürçmesi mi yoksa IMF ile yapılan bir anlaşmanın varlığını dile getirme mi artık neyse…
Bu sözleri, pek hayra alamet değil.
Eğer IMF ile bir anlaşma söz konusu ise sıkı para politikalarından bir tavizin olmayacağı, acı reçetenin yurttaşa çıkacağı kesin de…
Bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karizmasını çizer.
Demedi demeyin.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi