3D yazıcı ile kafatası ameliyatı ilk kez gerçekleştirildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 3D yazıcı ile kafatası ameliyatı ilk kez gerçekleştirildi
A
a

Osmaniye’nin Kadirli İlçe Devlet Hastanesi, sağlık alanında bir yeniliğe imza atarak 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen bir kafatası ameliyatına ev sahipliği yaptı

Sütiş Eskişehir

Osmaniye’nin Kadirli İlçe Devlet Hastanesi, tıp alanında bir ilke imza atarak 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak yapılan kafatası ameliyatına ev sahipliği yaptı. Opr. Dr. Saygı Uygur ve ekibi tarafından gerçekleştirilen bu yenilikçi ameliyat, trafik kazası sonucu kafatasında parçalı kırık meydana gelen 33 yaşındaki E.P.’nin tedavisinde uygulandı.

Eksik kafatası bölgesini kapatmak için 3D yazıcı tekniği kullanıldı

Ameliyatta, eksik kafatası bölgesini kapatmak için 3D yazıcı tekniği kullanıldı. Bu yöntemde, hastanın kafatasındaki eksik bölge, en detaylı şekilde ölçüldü ve birebir uyum sağlayacak bir parça 3D yazıcı ile üretildi. Kadirli Devlet Hastanesi’nde ilk defa uygulanan bu teknik, hem beyin dokusunun korunmasını hem de estetik açıdan daha doğal bir görünüm sağladı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Saygı Uygur, 3D kranioplasti tekniğinin önemini vurgulayarak, "Bu yöntem, standart titanyum plaklar veya el yapımı kemik çimentosu kullanımı yerine kişiye özel, tam uyumlu bir parça sunuyor. Türkiye’de sadece birkaç hastanede uygulanabilen bu tekniği, Mersin’deki deneyimimden sonra Osmaniye’de ilk kez başarıyla gerçekleştirdik. Amacımız, hastalarımıza en iyi sonucu sağlamak ve sağlık hizmetlerimize yenilikler getirmektir" dedi.

E.P.’nin trafik kazası sonrası kafatasındaki parçalı kırık nedeniyle 6 ay önce kemiği çıkarılmıştı. Opr. Dr. Uygur ve ekibi, 3D yazıcı teknolojisiyle yapılan bu özel ameliyatla, hem hastanın beyin dokusunu koruyarak hem de estetik görünümünü iyileştirerek önemli bir başarıya imza attı. Osmaniye’de bu tür bir ameliyatın yapılmış olması, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi