"Rakiplerin hepsi Eskişehirspor'dan korkuyorlar!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Rakiplerin hepsi Eskişehirspor'dan korkuyorlar!"
A
a

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam, ESTV’de yayınlanan 90+3 programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Eskişehirspor'un bu sezonki grubunda favori olduğunu belirten Atam, rakiplerin Eskişehirspor'dan çekindiğini ifade etti.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (EASKF) Başkanı Sadri Atam, ESTV’de yayınlanan 90+3 programına konuk oldu. Es Es’in grubunda favori olduğunu söyleyen Atam, “Rakipler şu anda Eskişehirspor’dan çok çekiniyor, çok korkuyor. Biz iyi başlarsak Lige iyi başlarsak devre arası hepsine havlu attırabiliriz” dedi. 

İyi başlarsak bu iş biter

Grupları değerlendiren Atam, “Diğer gruplarla güç anlamında karşılaştırdığımız zaman fena bir grup değil. 3-4 tane kuvvetli gibi gözüken takım var. Gruptaki her takım geçen sezon başında olduğu gibi Eskişehirspor’dan çekiniyor. Burada belirleyici olacak olan Eskişehirspor. Kendi kuyruğunu kendisi kesecek. Manavgat ve Akşehir gibi takımlar transferler yapıyor, hedefleri şampiyonluk. Bizim hiç çekinmememiz lazım, rakipler şu anda Eskişehirspor’dan çok çekiniyor, çok korkuyor. Biz iyi başlarsak Lige iyi başlarsak devre arası hepsine havlu attırabiliriz.

2-3 takım yapmak zorunda kalıyorsun

Atam planlamanın önemine değinirken, “BAL’da 1 Ağustos’ta transfer başladı, 26 Ekim’de sona erecek. 2 Ocak – 28 Şubat tarihleri arasında da ikinci transfer dönemi olacak. Lig 6 ay sürüyor bunun 4 ayı transfer sezonu. Takımlar 2-3 kez takım yapmak zorunda kalıyor. Bu ligde bazen evdeki hesap çarşıya da uymaz. Örneğin 20 Milyon TL’lik bütçeyle sezona başlarsın, sezon sonu bir bakmışsın 40 Milyon TL harcamışsın. Es Es geçen sezon 50 Milyon lirayla 3’üncü oldu, şampiyon Polatlı’nın bütçesi 15 Milyon liraydı” dedi. 

Statüyü açıkladı

Statüyü açıklayan Atam, “Grubunu lider bitirenler 3. Lig’e yükselecek. 10 grupta oynanacak müsabakalar sonunda onuncu grup (İstanbul ili takımlarının bulunduğu grup) hariç diğer 9 grupta ikinci sırayı alan 9 takım ile 9 grupta üçüncü sırayı alacak en iyi 7 takım olmak üzere toplamda 16 takım arasında eleme usulü oynanacak play-off müsabakaları sonunda 1 takım TFF 3. Lig’e çıkmaya hak kazanacak. İnşallah hem Eskişehirspor hem de 2 Eylülspor 3. Lig’e yükselir. İki takımımızın da yükselme ihtimali bulunuyor” dedi. 

Kimse memnun değil

Rakipleri değerlendiren Atam, “Geçenlerde Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yetkileri ile bir aradaydık. Mersin’in 4 tane takımı var hiç biri şampiyonluğa oynayamaz diyorlar. Bir tek Homurlu diri bir takım olur, zor deplasman olur dediler. Mersin’den şampiyonluğa oynayacak bir takım gözükmüyor. Konya’da Akşehirspor ve Ereğlispor var. Akşehirspor’da teknik direktörleri tanıdık, İbrahim Baş. Başkanları da Cevat Nuri Bozoğlu, Eskişehir Demirspor’da profesyonel olarak futbol oynadı. Transferler yaptılar ama onlar da grupta Eskişehirspor’un olmasından pek hoşnut değiller” dedi. 

U-19’da BAL’da oynayacak oyuncu var

Genç futbolcuların Eskişehirspor’da oynamamasını EASKF Başkanı Sadri Atam eleştirdi. Atam, “Bu hafta Eskişehirspor U19’u izledim. BAL’da oynayacak 3-4 tane futbolcu var. Ama ne hikmetse cesaret edip A Takıma koyamıyoruz. Grubunda lider ki bu grupta Süper Lig ve 1. Lig’den takımlar var. Ayrıca, ben Eskişehirspor’un yerinde olsam Anadolu Üniversitesi’nden Özkan Geldi’yi alırım. Adam 1 dakika süre almadı Anadolu’da, ayıptır ya! Çok kaliteli bir futbolcu, üzülüyorum oynamamasına. Anadolu’dan Özkan Geldi, 2 Eylülspor’dan Emre Kılınç ve Mustafa Acar BAL’da her takımda oynar. 

Baraj maçı oynanmayacak

Bölgesel Amatör Lig’de küme düşme ile ilgili statü de belli oldu. Bu konu hakkında ES TV’ye konuşan Sadri Atam, “İki takım ile BAL’da temsil edilen illerde baraj maçı olmayacak. Şöyle açıklayayım; 2 takımda hem çıkmaz hem de düşmezse altta kalan Süper’e düşüyor, Süper Amatör Küme’yi bitiren ekip ise direkt BAL’a çıkıyor. Bir takım 3. Lige çıkarsa diğeri BAL’da kalıyor, Süper’den 1 takım BAL’a geliyor. 2 takımımız da şampiyon olup 3. Lige çıkarsa, 2 takım Süper’den BAL’a çıkacak” dedi. 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi