Yılmaz Hoca uyardı

Sadi Seda yazdı

23 Mart 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Maliye Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan döneminde çevre yolu genişletildi. Batçıklar yapıldı…
Amaç özellikle Organize Sanayi Bölgesine giden servis otobüslerinin şehir içindeki yolu değil bu yolu kullanmaları idi.
Böylelikle geçmişte özellikle yaşanan trafik kazalarının önüne geçmekti…
Elbette ki sadece amaç bu değildi…
Ankara istikametinden gelen araçların eğer şehir içerisine girmeyerek Bursa veya İstanbul’a gideceklerin batçıklar sayesinde daha çabuk bir şekilde Tepebaşı kavşağına ulaşmalarını sağlamaktı.
Yapılan çevre yolunu kimileri beğendi, kimileri de “bu kadar masraf edilmişken biraz daha para harcanarak Güney Çevre yolunun açılabilirdi” diye eleştirdi.
Ancak bu yol çalışması yapılırken Gündoğdu Mahallesi’nde ikamet edenlerin çevre yolundan karşıya nasıl geçeceklerini düşünülmedi…
Çevre yolu tamamlandıktan sonra Gündoğdu Mahallesinde oturanlar yaya olarak karşı taraftaki Vergi Dairesi’nin bulunduğu bölgeye geçmek için ister istemez işleyen trafiğin içerisinden karşıya geçmeye başladılar…
Gündoğdu Mahallesi sakinlerinin iki alternatifi vardı.
Ya çevre yolundan akan trafiğin içerisinden ya da Alpu veya Kartal Kavşağına giderek karşıya geçeceklerdi…
Ancak ikinci alternatif yolu uzattığı için ister istemez çevre yolundan karşıdan karşıya geçmeyi tercih ettiler…
Akan trafiğin içerisinde karşıya geçmeye çalışanlar araçların altında kalarak can verdiler.
Yayalar ölümü göze alıp karşıya geçebiliyorlardı…
Araçlar ise Alpu veya Kartal Kavşağına giderek karşı yola geçebiliyordu…
Yaşanan ölümlü kazaların sayısının artması üzerine Gündoğdu Mahallesi sakinleri,”üst geçit istiyoruz” diyerek eylemler yaptılar…
Bu eylemler sonuç verdi…
Üst geçit yapıldı…
Ancak üst geçidin yüksek, asansör veya yürüyen merdiven olmaması nedeniyle bebek arabalı kadınlar, yaşlılar bu sorun nedeniyle üst geçidi kullanamadılar.
Yaşanan bu sorunlardan sonra Gündoğdu Mahallesi sakinleri bu kez de Vergi Dairesi Başkanlığının bulunduğu caddeye araç geçişlerinin sağlanması için alt geçit yapılması isteklerini yıllarca tekrarladılar.
Burhan Sakallı’nın Odunpazarı Belediye Başkanlığı dönemimde alt geçit yapılması gündeme gelmişti.
Sonradan vazgeçildi…
O dönemim milletvekillerinden birisi,”Büyükşehir Belediye Başkanı alt geçit yapılmasına karşı çıkıyor. Gündoğdu Mahallesinden yolun karşı tarafında bulunan Vergi Dairesi tarafına geçecek araçlar Borsa Caddesinde trafik sıkışıklığı yaratacak gerekçesiyle yapımına karşı çıkıyor” demişti.
Geçtiğimiz günlerde Gündoğdu Mahallesinden Vergi Dairesi’nin önünden Borsa Caddesine araçların geçişlerini sağlamak için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından alt geçit yapım çalışmasına başlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif yollar açılmadığı sürece Borsa Caddesinde trafik yoğunluğuna yol açacak gerekçesiyle alt geçidin yapımına izin vermemesi üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın izniyle başlanan alt geçit çalışması hızla sürüyor…
Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen düzenlediği basın toplantısında yeni yol aksı genişletmeleri yapılmadan yapılacak alt geçidin hatalı olacağı konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.
Büyükerşen, mevcut altgeçit projesinin yapımı ile muhtemel sorunlar ve çözümsüzlükler ortaya çıkmadan konuyu şimdiden duyurmak istediğini kaydetti.
Büyükerşen’in uyarısı şöyle:
“Karayollarının projesinde tünel, Tiftikçi sokağın başına kadar olan kısmı kapsamaktadır. Yine Karayollarının düşüncesine göre, Tiftikçi Sokak, Borsa Kavşağı ile Küçük Sanayi Sitesi’nden gelen Cumhuriyet Kavşağı’nın arasındaki Borsa Caddesi’ne çıkmaktadır. Bu yol, Borsa ve Cumhuriyet Kavşakları arasındaki 750 metrelik yola bağlanmakta olup, özellikle ‘pik’ saatlerde, trafik sıkışıklığı yaşanan bir yoldur. İki kavşak arasındaki sinyalizasyon nedeniyle 50 taşıt arka arakaya dizildiği takdirde, Borsa Caddesi yetersiz kalırken, Gündoğdu’dan aynı caddeye çıkacak taşıtlarla, bugünkünden daha fazla trafik sıkışıklığına sebep olunacaktır”.
 
“STADYUM YOLLARINI BEN YAPAMAM”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i karşımızda bulmuşken kendisine yeni stadyumun yolları meselesini hatırlatarak,”Hocam 33 bin kişilik stadyum tamamlanmak üzere. Birkaç ay sonra bitecek. Ancak yolların yapımı konusunda ‘kim yapacak?’ bilmecesi var. Yolları kim yapacak?” diye sordum…
“Stadyumun Sazova’ya yapılması yanlış. Ben kaç kez uyardım. Geçmiş dönemde bir milletvekilin ısrarla buraya yapılması istemesi üzerine yapıldı. Şimdi de bize yolları açın diyorlar. Biz kendimize düşen yolu yaptık. Ancak ana yolun açılması için istimlâk yapılması lazım. Bu istimlakları Belediye olarak biz yapamayız. İstimlakları yaparlar, yolları açarlar ise bizde asfaltını yaparız. Oysa stadyum Muttalıp’a yapılmış olsaydı bugün yaşanan sorun yaşanmazdı. Eskişehirlileri stadyumun Muttalıp’ta yapılması halinde burada yaşayanların arsa veya tarlalarının istimlâk edilmesi gerektiğini söylediler. Oysaki stadyumun yapılması için gündeme gelen alan Milli Emlak’in yeriydi. İstimlâk yapılması söz konusu değildi. Belki küçük bir istimlâk da gerekebilirdi. O da çok önemli değildi.”
Şu bir gerçek…
Yeni stadyumun bitti bitecek…
Ancak yolları olmadığı için taraftarlar stadyuma ulaşamayacak…
Eskişehirspor ise 33 bin kişilik stadyumda boş tribünlere karşı maçlarını oynama tehlikesi ile karşı karşıya…
Hükümet ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ‘yolu sen yap’ atışmasının zararını Eskişehirspor çekecek…
 
 
*-*******
 
ÖNCE KENDİ ÇİZGİNİ UZAT
 
Öğretmen sınıftaki zeki fakat kıskanç öğrenciye:
– “Niçin arkadaşlarını çekemiyor, onların yaptıklarını bozup kavga ediyorsun?” diye sordu.
Öğrenci, bir süre düşündükten sonra.
– “Çünkü onların beni geçmelerini istemiyorum. En iyi ben olmalıyım ” dedi.
Öğretmen, masasından kalktı, eline bir parça tebeşir aldı ve yere 15 cm. uzunluğunda bir çizgi çekti, kıskanç öğrenciye bakarak;
– “Bu çizgiyi nasıl kısaltırsın?” dedi.
Öğrenci bir süre bu çizgiyi inceleyip içinde çizgiyi birçok parçaya bölmek de olan birkaç yanıt verdi.
Öğretmen, yanıtları kabul etmedi ve yere ilkinden daha uzun bir çizgi çekti.
– “Şimdi birinci çizgi nasıl görünüyor?” diye sordu.
Öğrenci utana sıkıla;
– “Daha kısa” diyerek başını öne eğdi.
Öğretmen bu yanıt üzerine öğrencisine unutmaması gereken şu öğüdünü verdi:
– Bilgini ve yeteneklerini artırarak kendi çizgini uzatman, rakibinin çizgisini bölmeye çalışmandan daha iyidir…
(alıntı)
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi