Odunpazarı Yap(a)mıyor

31 Mayıs 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana iyi ya da kötü Odunpazarı Belediyesi’nin kamuoyu ve sosyal medyada daha sık yer aldığını söylemek mümkün.
Bundaki en büyük pay doğal olarak siyasi tavrı çok güçlü olan ve bu tavrı saklama gereği hissetmediğini sık sık dile getiren Başkan Kazım Kurt’tan kaynaklanıyor.
Bir diğer etken ise Odunpazarı Belediyesi’nin 2 dönem Burhan Sakallı ile Ak Parti’nin güçlü bir kalesi iken, Belediye’nin artık CHP’li bir belediye olması.
Belediye’de yaşanan bayrak değişimi ağır bir yenilgi olarak hissedilmiş olacak ki, muhalefet cephesi de Kurt’un göreve geldiği ilk günden bu yana epey sert işliyor.
“Belediye kadrosu yeni, ekip henüz oturmadı, biraz zaman lazım” falan demeden, daha ilk günden başlayan ve yapılan her işi olumsuz eleştirmeyi kendine şiar edinmiş bir muhalefet var. Bu muhalefet sadece Ak Parti cephesinde değil, zaman zaman CHP örgütü içinden bile kendini gösterebilen bir muhalefet.
Tabi işin siyasi boyutunda özellikle yapılacak önemli projelere reddoyu veren bir muhalefetten de bahsetmemiz lazım. Küçük Sanayi Sitesi dönüşümünün reddi,  Hamamyolu projesine şerh koyan tavır ile Gündoğdu cephesindeki tavır bu işlerin hayata geçirilmesini kolay kılmıyor.
Ben yukarıda yazdığım ve dile getirdiğim tüm muhalefetlere çok şaşırmıyorum. Bunlar siyasetin olası süreçleri ve bu göreve talip olanlar bunları bertaraf etmekle de yükümlü. Gelin görün ki; beni şaşırtan, kızdıran ve aslında Odunpazarı Belediyesi’ne haklı konularda yapılan muhalefeti bile haksız duruma sürükleyen kurumsal muhalefet kısmı var ki, geçenlerde yazdığım gibi bu muhalefet oy vermemeyi düşünen insana bile inadına oy verdirecek kadar saçma ve reaksiyon verdirecek bir adaletsizlik.
Fidanlık ihalesinden sonra oradaki tarihsel ağaçlarda yapılacak bilimsel çalışmaları teslime 10 dakika kala hatırlayan zihniyet, herhalde Belediye’nin otopark olarak kullandığı alanda Friglerden kalma eserler için arkeolojik çalışma yapacak. Üstelik “Odunpazarı’nı gezen insanların birbirinden elektrik alması durumunda bu elektrik kaçağından etkilenmesin” diye Külliye’yi de geri vermek gerekiyor. Ha Şehr-i Derya Parkı’na da dikkat edin lütfen. Yakında tsunami tehdidiyle bu alan da Belediye’den geri alınmak istenebilir.
Tüm bunlar bir şaka gibi, hayal ürünü gibi, zaytung haberi gibi geliyor size farkındayım ama köşede fotoğrafını gördüğünüz belgedeki gerekçenin de bunlardan hiçbir farkı yok. Yıllardır bölgedeki tuvaletlerden tutun da, oturulan banklara kadar yaşanan rezaleti görmeyen düşünce, orada bilimsel çalışma yapabilirmiş. Yıllardır tek bir güvenlikçi olmayan bölgede insanlar o ağaçları kesmediyse tabi…
Sonuç olarak bu zihniyet vatandaşı cezalandırıyor, Kazım Kurt ya da Odunpazarı Belediyesi’ni değil. Ve vatandaş bu cezaya kayıtsız kalmıyor. Belki de tüm bunları görünce daha önce beğenmediği Belediye’yi şimdi daha çok sahipleniyor.
Eskiden “Odunpazarı Belediyesi yapmıyor” diyenlerin söylemi bugünlerde değişti. Artık “Belediye istiyor ama yap(a)mıyor” diyorlar.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
Muzo 31 Mayıs 2016 15:45

Yazık bu zihniyete

0 0 Cevap Yaz
Şehr-i Derya 31 Mayıs 2016 14:44

Evet şehri derya parkı çok güzel . Ama gazetelere de yansıdığı gibi bu derya parkı geceleri belediyenin özel kalem müdürünün nişani için oradaki kayikla sefa sürülecek bir yer haline getiriliyorsa kusura bakmasinlar halkın parası halkın parkın i kimse böyle kullanamaz. Tsunami de olur fırtınaya da yakalanabilir.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi