Faydası var mı?
1-Belediye ambargo koydu, ilk 3’e giremeyen Erman Gölet yeniden aday olmadı, çalışmadı, bu yüzden oy kaybettik demeyin. “Zira Erman Gölet’i savunacağım derken kendisini çalışmayan bir CHP’li, başarı istemeyen bir partili” gibi göstermek en başta Erman Gölet’e haksızlık olur.
2-Örgüt değiştirildi, buna tepki gösteren partililer oy vermedi, bu yüzden birinci parti olamadık demeyin. Zira gelen örgüt de, giden örgüt de seçilen değil, atanan örgütlerdi. Hepsi gayret etti, hepsi çalıştı.” Şayet görevden alındığı için CHP’ye kızıp oy vermeyecek kadar partiden uzaklar ise zaten yapılan iş doğrudur” algısı çıkar, bana göre bu da eski yeni tüm yönetimlere haksızlık olur.
3- Odunpazarı’nda birinciyiz, Tepebaşı’nda ikinciyiz Merkez İlçelerden beklenen oyu alamadık, bu sebeple istediğimiz oya ulaşamadık demeyin. “Zira aslında her iki ilçe de önceki seçime göre düşen şey sadece oranlar. Yoksa oy sayılarında bir değişiklik yok” sayılır. Üstüne üstlük hem oyun hem oranın düştüğü yerlerin Merkez değil kırsalda yer alan ilçeler olduğu rakamlarla ortadayken.
Sizce bunları tartışıp, fotoğrafın büyük kısmını görmeyi unutmanın, ertelemenin faydası var mı?
Velhasıl daha uzayıp gidecek ama bana göre boşa zaman geçirtecek, enerji kaybettirecek ve CHP içinde Eskişehir de oluşabilecek muhtemel birliği engelleyecek gerekçelere mahal bırakmayan bir seçim sonucuyla karşılaştı Türkiye.
Çok net bir gerçek var. CHP oy kaybetmedi, CHP istediği ve beklediği oya ulaşamadı. “Daha önceki seçimde kendisini birinci parti yapacak oya yine ulaştı ama bu kez kendinden çok oy almış bir AKP olduğu için bu titrini kaybetti” Bu da bir yenilmişlik hissi veriyor.
Ancak AKP bu oyları CHP’den almadı. AKP bu oyları MHP’den, HDP’den, SP’den ve diğer diye tabir edilen partilerden aldı. Bunu yaparken genel politikanın da, adaylarının kişisel becerilerini de kullandı. “Aslında CHP kazandı ama müttefiki MHP kaybetti ve bu yüzden CHP’de kaybetmiş sayıldı” diyebiliriz. Çünkü MHP’nin her koalisyona kapalı olduğu bir seçim sonucunda seçmen AKP’siz bir koalisyon olmayacağı gerçeğini gördü ve dün yazdığım gibi kendi koalisyonunu bürokratik süreçlerle uğraşmayım diyerek AKP üzerinde kurmuş oldu.
“Başarı, beklentiyle orantılıdır”
Aslında başarı beklentiyle orantılı bir sonuçtur. 100 Bin oy hedefleyen 120 Bin oy alırsa başarıdır. 4 Vekil bekleyen 3 alırsa başarısızlıktır. CHP’nin hissiyatı da etken olanda bu değil mi? 4 Vekil değil ama birinci olmak için 225 bin oy bekleyen bir CHP bu rakamın altında kaldığı için kötü hissediyor. Bu beklentiye ulaşamadığı için kaybettik zannediyor hepsi bu. Bence “sağ iktidar ve yönetimlerin çok partili dönemden beri bariz üstün olduğu bir şehir de Türkiye genelinde olduğu gibi sadece AKP ile değil 4,5 farklı partinin toplam oyu ile mücadele edebilecek kadar güçlü olmak” başarıdır. Üstelik 3 vekil çıkarmak harita da rengi yeniden değiştirmese bile Eskişehir’in renkli siyasi hayatına ciddi anlamda katkı yapmak demektir. “Türkiye genelinde yüzde 25’lik ortalamanın 13 puan üstünde olabilmek CHP Eskişehir örgütünün tüm aktörleri adına kayıp değil zaferdir.” Bir de bu açıdan bakmak akla gelirse tabi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...