Eskişehir’e ‘Hayır’, Kütahya’ya ‘Evet’

16 Haziran 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
GÜNÜN SÖZÜ      : En iyi yananlar eski odunlar, en güvenilen kimseler eski dostlar, en rahat okunanlar da eski yazarlardır. BACON
DEDEM DİYOR Kİ: Yirmi yaşında yakışıklı, otuz yaşında güçlü, kırk yaşında zengin, elli yaşında akıllı olmayan insan hiçbir zaman yakışıklı, güçlü, zengin ve akıllı olamaz
 

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı dönemimde alınan karar doğrultusunda Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi 20 Temmuz 2016 tarihinde kapanacak…

Yeni düzenleme ile Bölge İdare Mahkemelerinin yerine kurulacak İstinaf mahkemelerinin Eskişehir’de de kurulmasını bekliyorduk. Yeni düzenleme ile bu konuda Bursa’ya bağlanıyoruz. Bölge İdare Mahkemeleri de kapanıyor..
Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSYK) kararnamesiyle de Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Fatih Terzi’de Ankara Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı…
Mahkemenin diğer hâkimleri de başka illerde görevlendirildiler…
Baro Başkanı Rıza Öztekin, Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’nin kapanmaması gerektiğini her fırsatta gündeme getirdi…
Bu konuda dönemin Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili bugün ise Kültür ve Turizm Bakanı olan Nabi Avcı ile Eskişehir AK Parti Milletvekillerine, Bölge İdare Mahkemesi’nin Eskişehir’de kalması için çağrı yaptı…
Bölge İdare Mahkemesi’nin Eskişehir’den kaldırılması halinde yerine yeni kurulan İstinaf Mahkemelerinden birisinin Eskişehir’de açılması için gereken kulisin yapılması konusunda da uyarısını yapmıştı…
Şu sözlerle de uyarmıştı:
20 Temmuz 2016’ya kadar çok zaman var. Her şey bitmiş değil. Bölge Adliye Mahkemesi'nin Eskişehir'de kurulması, mevcut Bölge İdare Mahkemesinin de İstinaf'a dönüştürülerek Eskişehir'de kalması için başta iktidar milletvekilleri olmak üzere tüm milletvekillerine, Vali'ye, belediyelere, yargının diğer kurucu unsurlarının temsilcilerine, üniversitelere, tüm kurum ve kuruluşlara büyük bir görev düşmektedir. Eskişehir'de Bölge Adliye Mahkemesi kurulmadığı gibi maalesef mevcut olan Bölge İdare Mahkemesi de 20 Temmuz 2016 tarihi itibariyle kapatılmak zorunda kalınacaktır. Eskişehir Adli Yargı'nın İstinaf'ı diyebileceğimiz Bölge Adliye Mahkemesi olarak Ankara'ya, İdari Yargı'nın İstinafı diyebileceğimiz Bölge İdare Mahkemesi olarak da Bursa'ya bağlanmıştır. Eskişehir için mevcut durum büyük bir kayıptır. Başta iktidar milletvekilleri başta olmak üzere, tüm milletvekillerimiz bu durumu tersine çevirmelidir. “
Baro Başkanı Rıza Öztekin geçtiğimiz günlerde yapılan bir panelde de 1 Kasım 2015 seçimlerinde Eskişehir’den AK Parti Milletvekili seçilen dönemim Ticaret Odası Başkanı iken Harun Karacan’ın şu sözlerini de hatırlatmıştı:
“AK Parti Eskişehir Milletvekili Sayın Harun Karacan Ticaret Odası Başkanı iken yaptığı açıklama da ‘Eskişehir istinaf mahkemesine sahip olmazsa milletvekillerimiz vebal altında kalır’ demişti. Şimdi kendisine bu sözünü hatırlatıyorum. Bu açıklama 2011 de yapıldı. Eskişehirli iktidar milletvekilleri şu anda da vebal altında".
35 gün sonra Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’nin kapısına kilit vurulacak…
Bir önemli kurumda avucumuzdan uçacak…
Buna üzülürken dün Anadolu Gazetesinde manşet haberi okumuşsunuzdur.
Bölge İdare Mahkemesi avucumuzun içinden uçarken, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel partisinin İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada Kütahyalılara İdare Mahkemesi’nin Kütahya’ya geleceğinin müjdesini vermiş…
800 bin nüfuslu Eskişehir’deki Bölge İdare Mahkemesi’nin 20 Temmuz’da kapısına kilit vurulacak, aynı tarihte ise merkez nüfusu 250 bin olan Kütahya’da İdare Mahkemesi’nin açılacağını, en son Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararnamesiyle de başkanın da atandığının müjdesini vermiş…
Hep söylüyorum ve defalarca da yazdım…
Ankara’da Eskişehir’in ‘LOBİ’si yok…
Bu önemli bir eksiklik…
Bu nedenle Ankara’da siyasilere ağırlığımızı hissettiremediğimiz için de geçmişte olduğu gibi bugünde Eskişehir’deki önemli kamu kurumları elimizden alınıyor…
Geçmişte de iktidar partisi milletvekilleri Eskişehir’den giden önemli bölge müdürlüklerinin kalmasına engel olamadıkları gibi bugünde iktidar partisi milletvekillerinin 20 Temmuz’da kapanacak olan Bölge İdare Mahkemesi’nin Eskişehir’de kalması konusunda yaptıkları girişimler yetersiz kaldı…
Buna da yine geçmişte olduğu gibi bugün de sesimizi çıkartamıyor, ağırlığımızı koyamıyoruz…
Bir tek Baro Başkanı Rıza Öztekin 4-5 kez gündeme getirdi…
Ardından da CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer harekete geçti…
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soru önergesi verdi…
TBMM’nin Genel Kurulunda söz alarak konuyu meclise taşıdı…
Daha sonra da Bakan Bozdağ ile de yüz yüze görüşen Çakırözer, Bölge İdare Mahkemesi’nin Eskişehir’de kalmasının önemini anlatmıştı…
Tekrar ediyorum…
800 bin nüfusa sahip Eskişehir’deki Bölge İdare Mahkemesi 20 Temmuz’dan itibaren faaliyetine son verecek, ancak aynı tarih de 250 bin nüfuslu Kütahya’da “İdare Mahkemesi” hizmete girecek..
Hükümet “Eskişehir’e ‘Hayır’, Kütahya’ya ‘Evet’ “ dedi…
Demek ki Eskişehir olarak gücümüz bu kadarmış!
Son söz şöyle olsun.
Kütahya’nın fendi Eskişehir’i yendi…
 
*-*******
 
Odunpazarına neden verilmiyor?
 
Gökmeydan Mahallesindeki ‘Açık pazaryeri’ Odunpazarı Belediyesi’nin Burhan Sakallı’nın başkanlığı döneminde yapıldı…
Pazarcılar birkaç defa tezgah açtılar…
Daha sonra vatandaşlardan pazarın eski yerine kurulması yönünde talepler gelmesi üzerine, pazarcılar Gökmeydan Açık Pazaryerine tezgâh açmayacaklarını söylediler…
Burhan Sakallı birkaç defa pazarcılara baskı yapmasına, eski pazaryerine tezgâh açtırmamasına rağmen bu dirençten pazarcılar galip çıktı…
Odunpazarı Belediyesinin de yapmış olduğu masraf boşa gitti!
Pazarcıların Gökmeydan Açık Pazaryerine tezgâh açmamaları üzerine Odunpazarı Belediyesi burayı sadece kendi araçlarını koyduğu otopark gibi kullanmaya başlamıştı…
Burhan Sakallı dönemimden beri belediye araçlarının konulduğu otopark gibi kullanılan alan, belediyenin CHP’nin eline geçmesiyle Vakıflar tarafından Odunpazarı Belediyesi’nin kullanımına kapatıldı…
Oysaki mevcut alanın 3 bin metrekaresi Odunpazarı Belediyesi’nin mülkü…
Belediye boş duran bu alanı değerlendirmek için çalışma yaptı…
Pazar alanını açık spor kompleksine çevirdi…
Çocuklar burada basketbol, voleybol, tenis, mini golf sahaları yaptı…
Tam kullanılacak hale geldi, ancak Pazaryeri alanın yarısının sahibi olan Vakıflar karşı çıktı…
Vakıflardan Odunpazarı Belediyesine gönderilen yazıda; “Burayı pazar yeri olarak kiraladık. Aksi davranmayı bırakın” deniliyor…
Yıllardır boş duran pazaryerini belediye spor kompleksine çevirmek istiyor…
Bu alanın üzerine belediye ek hizmet binası yapmıyor veya açık oto park olarak kullanıp pazara kazanmıyor…
Vakıflar ne yapmak istiyor?
Çocukların spor yapmalarını mı engellemek istiyor?
Yoksa Odunpazarı Belediyesini mi cezalandırmak istiyor?
Vakıflar, Gökmeydan açık pazaryerinin neden çocuk oyun alanı olarak kullanılmasına karşı çıktığını açıklamalı?
Yoksa Kurşunlu Külliyesini Odunpazarı Belediyesinin kullanımından geri alamadığı için intikam mı almak istiyor?
Vakıflar haklı gerekçesini! Kamuoyu ile paylaşmalı…
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
okuyucu 23 Haziran 2016 14:42

artık çocuklarımızın oyun alanı açılmalı.dediğiniz gibi tam bitti açılacak derken vakıflar yaptı yapacağını.Halk olarak gelsin bakalım vakıflar o alana akşam üzeri, sarhoşların naralarını arabalarla yapılan patinaj seslerini,yakılan ateşleri vs... Başkan kazım kurt burayı en iyi şekilde düşünerek değerlendirmişti en azından bu pislikten kurtulup çocukların ve bizim spor alanımız olacaktı.Vakıflar bir an önce verdiği karardan vazgeçmeli.Bunu savunacak hiçbir gerekçe yok..

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi