CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, ittifakların önemine işaret etti
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, ittifakların önemine işaret etti. Partisinin Danışma Kurulu Toplantısında konuşan Dalgıç, “İttifak yapmadan artık iktidar olmak mümkün değil. Partimizde bir ittifakın içinde ve bu ittifakın devamı ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip. Ülkemizi yönetme konusunda farklı iddiaları olan altı partinin, altı liderin, altı görüşün olduğu yerde elbette görüş ayrılıkları olacak. Dışarıya ya da kendi seçmenine yönelik bazı mesajlar bizi incitebilir. Ama bu ittifakı korumanın bugünkü şartlarda hepimizin bir görevi ve sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. İttifak ortaklarının da sorumluluk içerisinde hareket etmesini bekleme en doğal hakkımızdır” diye konuştu.
Sayın Dalgıç’ın bu sözlerini kopyalayıp, bütün siyasetçilere dağıtmak lazım. Maalesef Dalgıç’ın bu duyarlılığını daha üst düzey sorumluluklar alan politikacılarda görmüyoruz.
Son zamanlarda AK Parti’nin oylarında hissedilir bir artış olduğunu anket şirketleri net bir şekilde ortaya koyuyor. Bunda Erdoğan’ın seçim startı vermesinin payı var elbette. Ancak Millet İttifakının içinde birtakım sıkıntılar olduğu da ortada. Bana kalırsa Ankara’da siyaset yapan hem İYİ Parti hem de CHP içindeki bazı kişilerin Atilay Dalgıç’ı örnek almaları lazım.
Sahtekarlığa alıştık
Türkiye’nin gündemine Tekirdağ’da çalışan sahte doktor girdi. Meseleyi kısaca özetleyelim. Ayşe Ö. adındaki bir genç kız önce ailesine “Tıp Fakültesini kazandım” diyerek yalan söylüyor. Daha sonra yalanının içine o kadar gömülüyor ki, işi sahte doktor olmaya kadar götürüyor. Basit bazı sahte evraklar hazırlayarak pratisyen hekim olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çalışıyormuş gibi gösteriyor. Hatta bir keresinde bir ameliyata bile giriyor.
Tabii yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor ve durumdan şüphelenen doktorlar sayesinde foyası meydana çıkıyor.
Şimdi işin ilginç yanı bir kişinin sahte doktor olmasına şaşırmamamız. Böyle bir olay Avrupa’da olsa – muhtemelen – aylarca gündemden düşmez. Ancak bizde – göreceksiniz – 2 gün sonra unutulup gidecek. Yani işin özeti milletçe sahtekarlığa alışmış durumdayız. “Çalıyor ama çalışıyor” zihniyetinin sonu bu olsa gerek.