Geçtiğimiz Cumartesi günü kaleme aldığım, “Baro’da kan değişimi…” başlıklı yazım üzerin Baro Başkanı Adayı
Pınar Turhanoğlu aradı ve cevap hakkını kullanmak istediğini ifade etti.
*
Turhanoğlu’nun, söz konusu yazıma ilişkin aktardığı görüşlerini aynen paylaşıyorum:
BARO’NUN PATRONU OLMAMALIDIR
“Yazınız arkadaşlarımız arasında infiale sebep oldu. Bir kere patron kelimesi biz avukatları rahatsız eder. Baro başkanı olan birisi patron olmaz. Bu kelimeye çok incindik, çok kırıldık, çok üzüldük. Baroların patronu olmaz, olmamalıdır.
BÜTÜN BAROLARIN PROJELERİ BENZER
Evet, en son adaylığını açıklayan benim. Ama bakın
Özgür Evren Kırdemir’in ve bizlerin açıkladığı projelerin hiçbiri daha önce yapılmayan ya da yapılmak istenmeyen projeler değil. Bunlar İstanbul ve İzmir Barolarında uygulanan projeler. Bakın şu an her baroda seçim yapılıyor. Hepsinde benzer projeler var. İnternette bu projelerin hepsi bulunabilir. Bakın Batman Barosu mesela; hastane ve kreşle anlaşma yaptı. İşte bizim buradaki olayımız, İzmir ve İstanbul Barolarının sunduğu imkanlar neden bizim baromuzda yok? Neden biz de bu imkanları avukatlarımıza sunmayalım? Yani demem o ki, bu projeler yıllardır konuşulan ancak bizim baromuzda hayata geçirilemeyen şeyler. Bizim amacımız yetkin birisi baroya gelsin ve bu projeleri yapsın.
BÜTÜN AVUKATLAR BAĞIMSIZ
Ben AK Partiliyim. Bu doğru. Siyasi görüşüm bu. Teşkilatlarda da aktif olarak çalıştım. Ama kesinlikle AK Parti’nin adayı değilim. Keşke öyle olsa… Bu şehirde AK Partili olarak bilinip de “Hayır seni desteklemiyorum” diyenler yok mu? Hem de çok var. Keşke öyle olmasa, tam destek alabilsek… Ama öyle değil. O nedenle AK Parti’nin adayı değilim. Dolayısıyla böyle bir genellemeye katılmıyorum. Bana göre bütün avukatlar bağımsız bir şekilde seçime giriyor.
OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ
Bir de şunu söyleyeceğim. Seçimlere elimizden geldiği kadar yoğun çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte. Meslektaş ziyaretlerinde çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ve bundan çok mutlu oluyoruz, motivasyonumuz artıyor.”
*
Evet…
Pınar Turhanoğlu’nun açıklamalarını okudunuz.
Bu noktada şu
“patron” kelimesi konusunda bir iki kelam etmek istiyorum.
Bakın bu bir
deyim olarak kullanılmıştır.
Örneğin…
“Eskişehir’in patronu kim” diye sorduğumuzda aklımıza Yılmaz Büyükerşen gelir. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanıdır o. Yani şehreminidir…
Baro için kullandığım “patron” sözcüğü de bu amaçla kullanılmıştır.
Daha net ifadelerle, bir kez daha, kastım daha iyi anlaşılsın diye şöyle kullanarak kapatıyorum:
“Baroyu alan, deyim yerindeyse baronun patronu olacak!”
*
NOT: Pınar Turhanoğlu’nun cevap hakkını kullandığı “Baro’da kan değişimi” isimli yazıyı “www.anadolugazetesi.com” adresinden bulabilirsiniz.